zondag, april 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenEerste gala van leidenamateurvoetbal.nl een succes!

Eerste gala van leidenamateurvoetbal.nl een succes!

-

Zondag heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden van het spelers-en topscorersklassement, georganiseerd door de redactie van deze website. Een en ander viel samen met de viering van het eenjarig bestaan van deze nieuwe voetbalwebsite voor de regionale clubs.

Het gala vond plaats bij eet-en drinklokaal Dok2, aan de haven in Leiden. Iedereen die toegezegd had te komen, was van de partij en braaf op tijd. Het eerste deel van de middag werd ingevuld met een presentatie over het ontstaan en de ontwikkeling van de website.

Onder meer kwam aan bod dat de clubs die afgelopen seizoen actief deel namen ook in het nieuwe seizoen 2012/2013 acte de présence zullen geven. Daarnaast werd bekend gemaakt dat acht andere clubs zich ook hebben aangesloten. De clubs werden uit monde van de initiator van de website bedankt voor hun steun. Ook de support van adverteerders en sponsoren werd besproken en mede door een aantal van hen konden er uiteenlopende prijzen worden uitgereikt aan de winnaars van het nu afgelopen seizoen.

Aan het einde van de presentatie kwamen alle winnaars in de schijnwerpers te staan. Zij werden naast beloond met prijzen ook warm toegesproken door een aantal genodigden. Zo kreeg Ozan Demirbas, de nummer drie van het topscorersklassement, een praatje te horen van zijn ex-trainer Dennis Olman, de huidige oefenmeester van GHC. Nummer twee Leroy Brooks van de zaterdagtak van Leidsche Boys kreeg de complimenten van Fabian Schouten, een zeer betrouwbare sluitpost van onder meer UDO en GHC. Winnaar Michel Nolten, de speler van Alphia scoorde niet minder dan zesendertig goals, kreeg lovende woorden van Alfons Groenendijk. De Leidenaar is een van de Ambassadeurs van de website en gaf naast de complimenten aan Nolten desgevraagd ook zijn mening over Oranje. Later op de avond was de ex-speler van LFC en UVS te zien bij het avondprogramma van Johan Derksen.

Martijn van Rijt, die namens SJZ op de derde plaats eindigde in het spelersklassement van de derde en vierde klasse, werd daarna gefeliciteerd door zijn eigen trainer, Ronald Rosdorff. De sympathieke, altijd goedlachse coach liet Van Rijt blozen met een aantal fikse pluimen. Ook Lars van der Pijl van kampioen TAVV kreeg vervolgens de nodige credits van niemand minder dan Guus Haak, decennia terug onder meer speler van Feyenoord en het Nederlands Elftal. De Rotterdammer, vriend van sponsor Ton van Bemmelen Sports, sprak tevens zijn sympathie uit voor het initiatief om het Leidse regionale voetbal meer op de kaart te zetten.
De hoofdprijs viel ten beurt aan Sem Schilthuizen van de zaterdagafdeling van Leidsche Boys. De man met een machtige trap in de benen kreeg  kleur op de wangen van sprekers Artan Recica, een afvaardiging van Henny’s Rits en van zijn boezemvriend Tim de Cler.

Daarna was het tijd voor het spelersklassement van de eerste en tweede klasse. Mark Tetteroo van Oegstgeest, de nummer drie, werd hartstochtelijk toegesproken door Paul van der Zwaan, die met Ter Leede de finale bereikte voor een plek in de topklasse. De trainer die volgend seizoen UVS onder zijn hoede zal krijgen, sprak tevens wijze woorden over de verloren strijd met Kozakken Boys. Vandaag liet de Leiderdorper een indrukwekkende column plaatsen op deze website.
Benyounes Rhioues eindigde als tweede en werd door zijn trainer bijna wekelijks gecomplimenteerd met overtuigend (verdedigend) spel. Wim Rijsbergen zou zijn prijzen uit delen, maar door tijdnood nam de speler van het grote Oranje-team van ’74 eerder het woord. Ook hij sprak als Ambassadeur zeer positieve woorden over het Leidse regionale voetbal en de aandacht die deze website daar sinds dit seizoen aan is gaan besteden.
Last but not least werd Garry Mendes Rodrigues op een voetstuk geplaatst. De speler van FC Boshuizen verzamelde de meeste punten en zijn trainer Mario Koswal had, eenmaal aan het woord, geen enkele moeite om veren op zijn denkbeeldige hoed te plaatsen.

Voor alle spelers was er ruimschoots applaus en na de prijsuitreiking volgde een slotwoord en werden alle aanwezigen bedankt voor hun aanwezigheid en was het tijd voor de BBQ, een nattigheidje en voor heerlijk oeverloos geklets over voetbal. Ook kon de wedstrijd Italië versus Spanje worden gevolgd op een groot scherm en zo was er voor ieder wat wils.

Volgend seizoen zullen de beide klassementen een vervolg krijgen en wordt alles in het werk gesteld om jaargang twee op grotere wijze af te sluiten met andermaal een gala. Tevens zal er een wedstrijd rondom worden georganiseerd, maar daarover veel meer nieuws in het nieuwe seizoen. Dan zal er ook de nodige informatie volgen over de Club van het Jaar en de daaraan gekoppelde prijs van CreativEventz.

Foto’s van de geslaagde middag/ avond worden geplaatst op deze website en ook biedt facebook weer de mogelijkheid om nog even na te genieten. De redactie bedankt nog eenmaal alle mensen die hebben meegeholpen aan het eerste gala van leidenamateurvoetbal.nl

Note redactie: alle eindstanden werden al eerder geplaatst en blijven vanzelfsprekend zichtbaar op de site onder ‘statistieken’.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read