HomeVoetbalnieuws-leidenFilippo moet gaan puzzelen bij vvLeiden

Filippo moet gaan puzzelen bij vvLeiden

-

ts-vvleiden2vvLeiden incasseerde de negende nederlaag van het seizoen, waarvan er nu vier verliespartijen op eigen veld zijn geleden. Tegen KMD kwam de ploeg van Fred Filippo tekort, om uiteindelijk bij 3-5 de finish te halen. De roodwitten hebben nog steeds de drang om naar boven te kijken, maar zagen van onderaf LSVV’70 en Loosduinen weer naderbij komen.

Filippo sprak nog van een redelijke start, maar geleidelijk aan kregen zijn manschappen meer en meer problemen met de speelwijze van Klein Maar Dapper. ,,We speelden tegen een goeie ploeg met veel bewegende mensen. Hun buitenspelers waren handig en daar kregen we lang niet altijd vat op. Het was dan ook terecht dat zij op 0-2 kwamen en als er nog één of twee zouden zijn ingevlogen, hadden we daar niets over te zeggen gehad.”

voetbal-leiden-0009Zover kwam het op dat moment niet en nadat Jeroen Hooidonk was dwars gezeten in het strafschopgebied, mocht Marvin Bok de trekker overhalen voor de hopgevende 1-2.
,,In de rust heb ik aangegeven dat dit misschien het kantelmoment kon zijn van de wedstrijd. Als je het geluk in de schoot geworpen krijgt, moet je daar van profiteren. Ik moet ook zeggen dat we het goed hebben opgepakt na de hervatting. Tot de zeventigste minuut hebben we er weer een wedstrijd van gemaakt en daar kwam de 2-2 ook uit voort.”

Na goed voorbereidend werk van Robin Ravensbergen zorgde de makkelijk scorende Rian Rosier voor de gelijkmaker. Leiden kon op jacht naar de overwinning, maar raakte juist de kluts weer kwijt in de laatste twintig minuten. Van 2-2 werd het 2-5 en Filippo vreesde zelfs voor een nog grotere nederlaag. Zover kwam het niet, maar de 3-5 vlak voor tijd van weer Rosier kon niet verhinderen dat de ploeg uit Wateringen drie punten verder wegliep van de thuisploeg.

,,In de tweede helft hebben we dus wel meer weerstand kunnen bieden, maar ik moet stellen dat dit een verdiende nederlaag was. Wel vond ik hen in de tweede helft irritant spelen. Ze bleven de boel vertragen. Laat ik toch de ploeg een compliment maken met de terugkeer in de wedstrijd. Ze hebben als tijgers gevochten en dan moet je ook geen verwijten maken.”

Het is wel aan vvLeiden om punten te blijven pakken, want de ploegen op de plaatsen elf en twaalf liggen niet ver achter. ,,Zo is het maar net. De uitslagen waren niet bepaald gunstig voor ons en we kennen andermaal enkele personele problemen. Sietze Fokkema ontbrak en is er waarschijnlijk ook volgende week niet bij. Ravensbergen en Ramon Escudero zijn nu geschorst en Danny Sjaardema is geblesseerd. En Kevin Hameling zit volgende week bij Real Madrid. Ravensbergen viel nu wel in, maar dat ging ten koste van de geblesseerd geraakte Marcel Onvlee. Dus het wordt puzzelen volgende week.”

Opstelling vvLeiden: Van der Pluym, B. Middelkoop, Wansink, Hamerling, Hooidonk, R. Middelkoop, Onvlee, Escudero, Rosier, Meijers, Bok.