Het heeft er alle schijn van dat de competitie volgende week weer gaat rollen. Of de winter komt uit zijn schulp, dan kan het ook zomaar langer plat liggen. Komend weekend staan er alvast een beperkt aantal wedstrijden op het menu. Het gaat om inhaalduels na eerdere afgelastingen. Een beknopt overzicht dit keer derhalve.

Eerste klasse

In deze klasse staan twee duels op het programma. Delta Sport neemt het thuis op tegen ’s-Gravenzande, terwijl RCL gastheer is van Alexandria’66. De Leiderdorpers kunnen bij winst prima zaken doen. Momenteel wordt de negende stek bezet, maar bij een driepunter rukken de mannen van Frank Bloemheuvel op naar de gedeelde vijfde of zesde plaats. Een overwinning behalen op de Rotterdammers is echter eenvoudig gesteld, maar de praktijk leert dat Alexandria’66 een belangrijke titelkandidaat is. Daarnaast moet RCL het op zeker stellen zonder een aantal vaste waarden. Zo ontbreken onder meer Nick Permanand, Tim van Luxemburg, Michel Bloemheuvel en Rudy Kluts. Tot nu toe liet de promovendus zich op eigen veld nog niet beetnemen. Een interessante pot voetbal lijkt in de maak op de Bloemerd.

Tweede klasse

Dat Roodenburg tegen RAS om leven en dood gaat is te cru gesteld, maar duidelijk is wel dat de Leidse ploeg zichzelf het nodige vertrouwen kan verschaffen bij winst. Mocht dat lukken dan wordt de laatste plaats verschoven naar Oegstgeest en wordt het Haagse RAS bijgehaald.

De ploeg van Jim Charité oefende afgelopen dinsdag tegen Schipluiden (2-2). Drie punten in Leiden houden zou ook betekenen dat de formatie van Patrick Kamperveen de achterstand naar een veilige plek op de ranglijst verkleind naar vier punten. Het gat naar de nummer negen, de plaats waar de trainer op gokt, zou terug kunnen worden gebracht tot zeven punten. De laatste thuiszege behaald door Roodenburg was in het weekend van 3 oktober. DUNO moest er toen met 4-0 aan geloven.

Derde klasse

Twee Leidse clubs komen in deze klasse in actie. LSVV’70 wacht een zware kluif in Naaldwijk, bij de plaatselijke vv. Naaldwijk is de nummer twee van het klassement en heeft een achterstand op koploper Monster van vier punten. De thuisploeg kan dus de aansluiting vinden bij een triomf op de mannen van Wim Mugge. Naaldwijk kreeg pas zeven goals tegen. LSVV scoorde pas tweemaal in uitduels, dus het mag duidelijk zijn wie de favoriet is. De in het oranje uitgedoste equipe bezet op dit moment nog de veilige tiende plaats.

Lugdunum kan daar wat aan doen door sv Houtwijk in de Kikkerpolder te verslaan. In dat geval wordt niet alleen LSVV’70 gepasseerd, maar ook vvLeiden. De wedstrijd is de eerste klus voor Hennie de Klerk die Hans van As komt aflossen tot het einde van het seizoen. Lugdunum vergaarde tot nu toe elf punten uit twaalf duels, de komende tegenstander heeft tien punten meer.

De clubs op zondag hebben nog geen competitieverplichtingen en starten in het weekend van 21 en 22 januari. Leidenamateurvoetbal.nl komt komende maandag op de proppen met een terugblik op de genoemde wedstrijden. Tevens komen nog alle clubs-die nog niet werden belicht-  aan bod uit de regio via een terugblik op de eerste seizoenshelft. Tal van clubs kregen al wel aandacht. Nog niet gezien? Scroll en wellicht zit jouw club er al tussen.