zaterdag, april 27, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKees Guijt, onder meer ex-speler van Katwijk, overleden

Kees Guijt, onder meer ex-speler van Katwijk, overleden

-

Vrijdag jl. is Kees Guijt, oud-trainer en speler van Voetbalvereniging Katwijk, plotseling overleden op de leeftijd van 58 jaar.
Guijt debuteerde in het begin van de jaren zeventig in de hoofdmacht van V.V. Katwijk. Hij viel in het elftal bijzonder op en zag dat beloond worden met een transfer naar de profs van Volendam.

Ook in Volendam blonk hij wekelijks uit en dat wekte de interesse van Ajax. Eerst wimpelde hij die zelf af, bang om bankzitter te worden als vervanger van Barry Hulshoff. Later, Volendam was toen al gepromoveerd naar de Eredivisie, stond een te hoge transfersom een overgang naar de Amsterdammers in de weg.
Kees Guijt zou in totaal 9 seizoenen spelen bij FC Volendam en daarna speelde hij nog een paar seizoenen bij het toenmalige AZ’67.

Na zijn profloopbaan keerde hij weer terug naar V.V. Katwijk en maakte eerst als speler en later als assistent-trainer van Arie Lagendijk en hoofdtrainer alle grote successen van de club mee.
Na Katwijk trainde hij bij Foreholte, RKAV Volendam, AVV Swift, FC Blauw Wit Amsterdam, FC Rijnvogels en de afgelopen seizoenen bij DWV.

De redactie van leidenamateurvoetbal.nl en RTV Katwijk Sport wensen de familie veel sterkte toe met dit enorme verlies.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read