ts-kagiaKagia (zaterdag, 3B West I)- Het Lisserbroekse Kagia, dit seizoen uitkomend in de derde klasse van de regio Haarlem en Amsterdam, begon het seizoen dramatisch en sprokkelde uit de eerste 8 wedstrijden 4 punten. Logisch gevolg was een magere positie in de rangschikking. Dit terwijl het vorig seizoen nog als tweede was geëindigd in de derde klasse West 2 en promotie misliep in de nacompetitie.

De maand november bracht de ommekeer voor de Kagianen.  De ploeg haalde uit de laatste vijf wedstrijden dertien punten en bezet daardoor de eerste plaats in de tweede periode en is inmiddels opgeklommen tot de zevende plaats.

Een verrassing kwam vanuit Rotterdam (KNVB) door Kagia in West 1 in te delen. Voor de 25-jarige snelle rechter vleugelaanvaller, Rutger Goudriaan (alweer goed voor 11 treffers), en zijn ploeggenoten werd de indeling in West  1 begroet met ‘leuk, weer eens wat anders’. En waarom ook niet?  De ploeg ging met veel vertrouwen de nieuwe competitie in, een jaartje meer ervaring en met nog voldoende rek.

Voor Goudriaan was de eerste helft van de competitie, en met name de eerste 8 wedstrijden, teleurstellend. De laatste 5 wedstrijden maken echter veel goed, aldus de vleugelspeler, die samen met zijn spitsmaatje (Niels Ganzevles, red.) verantwoordelijk is voor een groot deel van de doelpuntenproductie (17).  Een verklaring voor het matig presteren vindt Goudriaan in de vele blessures waarmee de selectie te maken had. ,We hebben wekelijks niet met dezelfde ploeg kunnen spelen ook in het vertrek van Sander van de Berg naar Verburch was een verzwakking.

Je scoort wederom gemakkelijk als rechter vleugelaanvaller. Zou je als centrumspits nog meer rendement kunnen halen ?

,,Nee, dat denk ik niet. Ik haal meer rendement op de vleugel doordat ik in een  één-tegen-één situatie beter gebruik kan maken van mijn snelheid, terwijl in het centrum vaak een man-meer-situatie is, waardoor mijn snelheid door een goede rugdekking teniet gedaan wordt. Bovendien is mijn spitsmaatje veel balvaster dan ik ben.”

Je scoort er elk seizoen lustig op los. Is dit door hoger spelende verenigingen ook niet opgevallen?

,,Ik heb 3 seizoenen geleden een gesprek met vv  Noordwijk gehad, maar daar is het ook bij gebleven. Weggaan bij Kagia gebeurt zelden. We zijn honkvast en een hechte groep.”

Voor de tweede helft van het lopende seizoen is Goudriaan optimistisch.

,,Ik  verwacht nu de blessuregolf grotendeels  voorbij is en we het niveau van de laatste 5 wedstrijden kunnen evenaren en liefst nog  verbeteren  dat we de koppositie in de tweede periode veilig  stellen in de komende 3 wedstrijden.  De eerstkomende wedstrijd is tegen een concurrent, Jong Hercules, kan bepalend zijn voor de tweede periodetitel. Verder is het doel om bij de eerste 5 te eindigen. Het vertrek van trainer Hageraats naar Be Fair zal geen invloed hebben op onze doelstelling. Persoonlijk vind ik het jammer dat hij vertrekt. Over de aanstelling van de nieuwe trainer is bij ons nog niets bekend.”

Verder wil de vleugelaanvaller nog wel kwijt dat hij aan het einde van het seizoen de teller op 22 heeft gezet. Scoren is hem op het lijf geschreven.

Kagia, in cijfers:

Totaal: 13-17-28-23

Thuis: 6-6-13-15

Uit: 7-11-15-8

Grootste zege: 0-6 tegen Roda’23 (uit)

Grootste nederlaag: 1-5 tegen Jong Hercules (thuis)