ts-koudekerk2De wedstrijd Koudekerk tegen Schoonhoven was gedurende 90 minuten eigenlijk niet veel soeps, zeker als je de begin -en eindfase in ogenschouw nam. In de beginfase werd er twee keer gescoord en in de extra tijd was het Koudekerk wat met een alles op alles offensief een punt redde.

Voorafgaand aan de wedstrijd nam Koudekerk afscheid van Ruben van de Berg, hij vertrekt naar Nieuwkoop. Martin Bos en Jarno Verweij stopten definitief, na een blessure die het niet meer verantwoord maakt om nog te voetballen. Na deze plichtplegingen kon dan iets na half drie worden afgetrapt en nauwelijks 15 seconden later kon die exercitie worden herhaald, toen Oege Pennin keeper Sjef van Vugt al wist te passeren. De spits wist een goede voorzet van Roy van de Berg fraai af te ronden.  Dat was een tegenvaller voor Schoonhoven, zij waren al gelukkig dat de grote plaag van de uitwedstrijd, Mark van Leeuwen, door ziekte ontbrak en wist dat bij winst de derde plaats veilig was.

voetbal-leiden-0070De derde plaats geeft in dat geval recht op nacompetitie, dus was het die ploeg er alles aan gelegen om de drie punten te behalen. Vreemd was het dus niet dat de ploeg gelijk de aanval zocht en niet veel later was het alweer gelijk, op het moment dat Stefan van Tol (vervanger Simon van Leeuwen stond al klaar om in te vallen) buiten de lijnen was wegens een blessure. Juist op zijn positie viel de ruimte en deze werd gevonden en zo kon Erik Kuiper de bal vrij geven op Paul Hom en was de stand weer in balans. Hiermee was het kruit verschoten in de eerste helft, want ondanks een aantal riante mogelijkheden lukte het Koudekerk niet om keeper van Vugt te passeren, al had die soms het geluk aan zijn zijde. 

Na de rust was het Schoonhoven dat de wedstrijd dicteerde, al snel kroop Koudekerk door het oog van de naald toen Schoonhoven de kruising raakte.  Verder strandden de bezoekers met regelmaat op keeper Michael Kneulman, die een paar keer een zekere treffer kon voorkomen. Halverwege de tweede helft begon er wat irritatie te ontstaan op het veld, hetgeen resulteerde in gele kaarten voor Ruben van de Berg en Schoonhoven aanvoerder Erik Zuurmond en beide mochten blij zijn dat ze het eind van de wedstrijd haalde, want het duo solliciteerde nadrukkelijk naar een tweede kaart. Met nog zeven minuten te spelen leek Schoonhoven dat toch de winst te pakken. Een vrije trap van Willem Paul van der Heijden werd door Jouk Pols doorgekopt en viel buiten bereik van Kneulman in de goal. Bij Koudekerk werd er gelijk gewisseld, Marcel Valk haalde Christian Vergunst naar de kant en Arjen Linstra ging Pennin assisteren in de jacht op de gelijkmaker.

Het werd een chaotische slotfase waarin zelfs keeper Kneulman zich meldde in de spits en daar collega Sjef van Vugt nog even vol tegen de grond liep in de poging een bal te koppen. Schoonhoven liet het in die fase na de wedstrijd definitief te beslissen door twee kansen te verprutsen toen alleen Cedric Borgers nog aan verdedigen dacht. Borgers voorkwam twee keer dat Schoonhoven het lege doel bereikte en toen even later Simon van Leeuwen een bal net binnen hield kwam deze terecht bij Ruben van de Berg, die zag Arjen Linstra gaan en gaf de bal precies goed. Het volgende moment ging bij Linstra het shirt uit en bij Schoonhoven de kopjes naar beneden. Linstra schoof de bal langs van Vugt en redde daarmee een punt voor zijn club.

Koudekerk is door deze goal veilig en Schoonhoven moet nu volgende week nog vol aan de bak om nacompetitie te halen en is daarbij afhankelijk van resultaten van anderen. Winst had voor de bezoekers een zekere derde plaats en dus nacompetitie opgeleverd. Zij verlieten dus balend het veld waar Koudekerk nog een klein feestje vierde.
Volgende week sluit Koudekerk het seizoen af bij Moerkapelle, daar kan de ploeg vrij uit spelen tegen de club die reeds gedegradeerd is.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Stefan van Tol(6. Simon van Leeuwen), Christian Vergunst(84. Arjen Linstra), Richard van Heijningen, Fabian Roosenbrand, Tijs van de Hoorn(76. Daniel Wildschut), Cedric Borgers, Rick van Tol, Oege Pennin, Roy van de Berg.

Bron: Ron van Welzen