Speelronde 1 staat voor de deur en enkele dagen voordat het zover is, maakt onze redactie een tussenbalans op en blikt het vooruit naar de openingsronde. Waar en tegen wie gaan de regionale ploegen uitkomen in de tweede klasse zaterdag en zondag?

 

Zaterdag

 

Tweede klasse C

Valken’68 heeft eerst een uitwedstrijd op het programma staan. Volgens Valken-kenner Ton de Vries, regelmatig als verslaggever op de tribune op ’t Duyfrak of bij een uitduel ‘staat Valken er goed voor’. De tweede ronde van de beker werd echter niet bereikt, doordat de ploeg van Andries Wendt een mindere doordeweekse avond kende, toen het op bezoek moest bij de zondagtak van FC Lisse. Daar staat tegenover dat de Valkenburgers in het begin van de voorbereiding UVS over de knie legden met 4-3, na een 0-2 achterstand. Ook dit seizoen wil Wendt serieus mee doen om de prijzen. Zowel in de breedte als in kwalitatief opzicht lijkt Valken’68 zich te hebben verbeterd, hoewel de doelpunten van Artan Recica, die een stap terugzette, node gemist zullen worden. Vorig seizoen hadden de geelroden weinig in de melk te brokkelen tegen Lyra. In De Lier werd het 2-0 en thuis kreeg het altijd op karakter spelende Valken er met 0-4 van langs. In de rest van de competitie behaalde Valken echter zes punten meer, dus uiteindelijk kwamen de beide ploegen op hetzelfde puntenaantal uit. Dat had weer te maken met de zwakke start van Lyra en de uitstekende reeks die Valken met name had neergezet in tweederde deel van de competitie. De duels van de andere regiogenoten: Forum Sport- TAVV en Kagia versus DSO.

 

Zondag

 

Tweede klasse C

 

Voorschoten’97 is de nieuwkomer in deze klasse nadat de formatie van Stefan Luykx op indrukwekkende wijze vorig seizoen de titel pakte. Ondertussen is de trainer vertrokken en zwaait nu Mo Bougrine de scepter bij de zondagtak op Adegeest. Hij had eerder Foreholte onder zijn hoede. De Voorschotenaren wisten net als de zaterdagtak de eerste ronde van de beker te overleven in een poule met Lugdunum, Rijnsburgse Boys  2 en Teylingen. Er is mede hierdoor veel vertrouwen voor een goed seizoen, temeer ook omdat het elftal nog extra impulsen kreeg met de komst van Tim Kluivers, die jarenlang uitkwam voor het eerste elftal op zaterdag. Ook Arnold Amondo kwam terug en hij liet in de afgelopen weken zien dat hij het scoren niet verleerd is. Amondo was vorig seizoen af en toe invaller bij eersteklasser FC Boshuizen. Andere spelers waar Bougrine nu de beschikking over heeft, zijn Remco de Pre, Mike Roos en Michael Heetveld. In de eerste confrontatie wacht Delft, dat voor het derde achtereenvolgende jaar uitkomt in de tweede klasse en vorig seizoen de nacompetitie wist te halen. Op de reguliere ranglijst kwamen de groenwitten uit op de derde plaats. Regiogenoot Meerburg, net als Voorschoten ook nieuw in deze klasse, gaat zondag op bezoek bij Oliveo.