Valken’68 en Voorschoten’97 zijn met wisselend succes begonnen aan het nieuwe seizoen. De Valkenburgers wonnen, terwijl de groengelen de eerste tik kregen in de tweede klasse. Wat staat er dit weekend op het programma?

 

Zaterdag

 

ts-valken68In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen ontvangt Valken’68 HVC’10. Een ploeg waartegen vorig seizoen ook al werd gespeeld. Lange tijd waren zeven ploegen in de race voor de titel en de tegenstanders van zaterdag waren daar ook bij. Valken’68 kwam tekort in het slot van de competitie, maar kwam nog wel in de buurt van de eerste klasse via de nacompetitie. Het kapitaalkrachtige Breukelen lag evenwel dwars. De Hoekse Voetbal Club hield de titelrace langer vol en finishte als tweede. De nacompetitie leverde eerst een dapper gelijkspel op in Spijkenisse, maar na de 0-0 kreeg HVC, vorig seizoen vaak geroemd om de positieve spelopvatting, een oorwassing (0-5). Dit seizoen lijken beide verenigingen weer een gooi te willen doen voor een hoge klassering. De start was in dat opzicht bemoedigend. Valken klopte ‘angstgegner’ Lyra en HVC was met 2-1 te sterk voor SVC’08. In Valkenburg werd het vorig seizoen 2-2. Regioclub TAVV neemt het op tegen Naaldwijk en Kagia gaat op bezoek bij DUNO.

 

Zondag

 

ts-voorschotenEindelijk was het zover. Voorschoten’97 mocht zijn debuut maken in de tweede klasse op zondag. De euforie nam aan het einde van de zondagmiddag enigszins af, want op eigen veld werd er met 2-4 verloren van Delft. Komende zondag wacht de tweede uitdaging in Nieuwkoop tegen de plaatselijke voetbalvereniging. De Nieuwkopers timmeren al jaren aan de weg en hebben doorgaans weinig problemen met scoren. In het eerste duel werd met 1-2 gewonnen bij Vredenburch, waarbij de winnende treffer werd geproduceerd door steunpilaar Thom Nouwens. Mo Bougrine en zijn team wacht een zware klus, maar vanzelfsprekend heerst er vertrouwen om snel weg te komen van de nul punten. Meerburg is gastheer voor GDA en heeft al wel de eerste drie punten vergaard, eveneens als nieuwkomer.