Woubrugge 4546Ook in de laagste klasse van de standaardteams bij de amateurs wacht het voorlaatste competitieprogramma van de eerste seizoenshelft. En…er zitten weer op voorhand boeiende potjes bij. Op onze site een overzicht van de duels die voor zaterdag en zondag gepland staan.

 

Zaterdag

In de zaterdag vierde klasse staat er een semi-topper op het programma. De soevereine koploper DoCoS ontvangt de nummer vier, Blauw Zwart. Het verschil op de ranglijst tussen deze twee ploegen bedraagt negen punten en de kans lijkt dan ook klein dat Blauw Zwart kan stunten. Vorige week won DoCoS het inhaalduel met 0-2 bij LSVV, waardoor het kampioenschap weer een stapje dichterbij kwam voor het team van Joop Lankhaar. LSVV 70 0008Datzelfde LSVV mag zich deze week revancheren bij het immer verraderlijke Aarlanderveen. LSVV staat vijf punten achter op nummer vier Blauw Zwart en tegen het laaggeplaatste Aarlanderveen kan de aansluiting naar de top van de ranglijst weleens een steuntje in de rug krijgen. Maar de Aarlanders snoepten afgelopen zaterdag knap een punt af van het hooggeplaatste Woubrugge, dus een simpele opdracht is het voor de Leidse studenten allerminst. Overigens kan Woubrugge deze week orde op zaken stellen, want zij staan,in deze afdeling met dertien ploegen, een weekje stil.

 

 

In diezelfde vierde klasse staat er wederom een heuse derby op het programma. UVS verlaat de Kikkerpolder om op een nieuw complex, gelegen bij het USC, de strijd aan te binden met het opgeleefde Football Factory. Beide ploegen staan in de middenmoot, ondanks het feit dat Football Factory vier punten meer heeft. UVS kan aankomende zaterdag het verschil terugbrengen tot één punt, maar zij zullen het team van Pieter van Schie zeker niet onderschatten, daar de derby van afgelopen zaterdag tegen Leidsche Boys drie punten voor de Football Factory opleverde. De vraag blijft hoe en of de Leidsche Boys hun ruggen zullen rechten wanneer zij dit weekend aan zullen treden tegen Wassenaar. Het heeft er alle schijn van dat dit de ideale tegenstander is voor de equipe van Henk de Cler aangezien Wassenaar tot nog toe stijf onderaan staat met twee punten uit tien wedstrijden. Leidsche Boys staat ietwat teleurstellend in de middenmoot en kan met een overwinning weer eens omhoog gaan kijken.

 

Zondag

 

FC Rijnland  8444De zondagafdeling van Leidsche Boys mag het in de vierde klasse A opnemen tegen het iets hoger geplaatste Altior. De Boys verloren vorige week van ASC en hopen daarom thuis tegen Altior een beter resultaat neer te zetten, om zich los te weken van de onderste helft van de ranglijst die toch weer wat dichterbij kwam. Voorlopig staan de bespelers van de Vliet op twaalf punten uit tien wedstrijden en dat is een stuk meer dan tot nu toe in voorgaande seizoenen werd behaald. In diezelfde afdeling staat er nog een mooi affiche op het programma: het Leidse FC Rijnland ontvangt thuis ASC uit Oegstgeest. De roodzwarten wonnen zoals gezegd vorige week van de Leidsche Boys en zullen dus vertrouwen hebben geput voor de confrontatie tegen de volgende Leidse tegenstander. De Oegstgeestenaren staan op de vierde plaats en hebben slechts één verliespunt achterstand op koploper Van Nispen en maar drie op nummers twee en drie, SEP en Kickers ’69. Hoop op promotie lijkt dus nog levende voor de Ajax Sport Combinatie. FC Rijnland daarentegen staat tiende en houdt tot nu toe alleen Roodenburg en Warmunda onder zich. Vorige week werd teleurstellend gelijkgespeeld tegen datzelfde Warmunda, alhoewel het vertoonde spel weer enige hoop gaf voor de Morsbewoners. In elk geval meer dan na de wedstrijd tegen Gol Sport. Alle voortekenen wijzen dus op een spannende wedstrijd om half 3 in de Mors.

Net als Leidsche Boys mag ook GOL Sport zich opmaken voor een duel in de middenmoot. Met veertien vergaarde punten uit tien wedstrijden staat het team van trainer Taoufik Maatoug twee plaatsen boven Bernardus, dat een puntje minder haalde maar daar wel een wedstrijd meer voor nodig had. Gol Sport zal het duel met DoCoS met vertrouwen tegemoet zien, want het vlaggenschip lijkt in de lift te zitten. Na een moeizaam begin wordt er nu meer voor elkaar gevochten en dat resulteerde vorige week pardoes in een overwinning op het hooggeklasseerde SEP. In Leidschendam, welteverstaan. Het is nu zaak voor de groenwitten om de goede lijn door te trekken en ook van de wat kleinere clubs in deze afdeling punten af te troggelen. DoCoS behaalde tot dusverre negen punten en dat is een gemiddelde van precies 1. Vorig seizoen werd het 1-1, het jaar daarvoor was er sprake van een vernietiging door de thuisclub. DoCoS won toen met 9-1 van GOL Sport, maar de ploeg van de Leidse kade staat er inmiddels veel beter voor qua spelerspotentieel. Warmunda ontvangt Roodenburg in de kelder van de vierde klasse. Beide ploegen snakken naar een driepunter, want er kon door beide ploegen pas tweemaal worden gefeest. Vorig seizoen viel er geen peil op te trekken in de onderlinge duels. In Warmond werd het 8-2 voor de thuisploeg, in Leiden-Noord won Roodenburg met 6-0.