Op de zaterdag gaat DoCoS alleen aan de leiding na de 3-2 zege op concurrent VVSB. Football Factory boekte de tweede overwinning van het seizoen door Woubrugge te verslaan (3-4). Hazerswoudse Boys (in 4B) moet na de 3-2 verliespartij tegen Zestienhoven voorlopig de ambities laten varen. Op de zondag won Leidsche Boys verrassend de stadsderby van FC Rijnland en komend weekend staat er voor de vlietbewoners weer een derby op het programma, wanneer de zondagtak van DoCoS op bezoek komt. Onderstaand een overzicht van de overige wedstrijden.

 

Zaterdag

 

4A

Football Factory ontvangt aan de Einsteinweg DVC, dat in speelronde acht drie punten pakte tegen Aarlanderveen (3-2). De formatie van trainer/speler Pieter van Schie verraste dus Woubrugge met 3-4 en kan bij winst op de tegenstander van komende zaterdag een negatieve reeks doorbreken. De laatste keer dat de Leidenaren tweemaal achtereenvolgens als winnaar het veld afstapten, is al ruim drie jaar geleden. Op 12 september 2009 boekte Football Factory de eerste overwinning van het seizoen door GWS met 1-3 te verslaan. En precies een week later werd de zaterdagtak van SJC met 6-2 naar huis gestuurd. Koploper DoCoS gaat op bezoek bij SVOW, dat maar nipt verloor van Blauw Zwart (4-3). De ploeg van Joop Lankhaar ging dus afgelopen zaterdag met de zege aan de haal tegen VVSB (3-2). Daarmee werd al voor de zevende keer op een rij gewonnen. Bovendien hebben de Leidenaren nog geen verliespunten dit seizoen. Is DoCoS nog door een club te stuiten of denderen de withmden zo de derde klasse in? Leidsche Boys treft VVSB, dat nog wel een teleurstelling heeft te verwerken. Datzelfde geldt overigens ook voor de Boys, want die kregen enigszins verrassend op de broek van LSVV ’70 met 2-4. De Leidse studenten hebben de weg omhoog gevonden. De equipe van Wim Mugge pakte uit de laatste drie duels maar liefst zeven punten. De tegenstander van aankomende zaterdag is Woubrugge, een elftal dat op dit moment niet helemaal lekker in zijn vel zit. Zeker niet na de nederlaag tegen laagvlieger Football Factory. Twee seizoenen geleden, toen beide ploegen elkaar troffen in de derde klasse, behield LSVV de punten op de eigen Kikkerpolder. Het duel eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg dankzij doelpunten van Boris Cammelbeeck en Freek Jansen.  UVS reist af naar Wassenaar en neemt het daar op tegen de plaatselijke Sportvereniging. De blauwwitten wonnen de laatste drie wedstrijden en maken inmiddels deel uit van de middenmoot, na een slechte seizoensstart. De kans is groot dat er voor de sleutelstedelingen ook een vierde driepunter bijkomt, aangezien het Wassenaar van Berend Aptroot nog geen enkele overwinning pakte dit seizoen. Enkel tegen DVC (2-2) en Warmunda (1-1) werd een punt behaald.

 

4B

Hazerswoudse Boys ging in de voorbije speelronde voor de derde keer dit seizoen onderuit. Zestienhoven bleek iets te sterk voor het elftal van Ed Kluivers (3-2). Daardoor loopt de achterstand voor de nummer vijf van 4B alleen maar op ten opzichte van koploper Alphia, dat dit weekend Rijnstreek ontmoet. De ploeg uit Hazerswoude-Dorp speelt een uitduel bij Sportief.  

 

Zondag

 

4A

voetbal-leiden-0096ASC gaat de strijd aan met nummer twee Kickers ’69. De Oegstgeestenaren zijn al vier wedstrijden zonder overwinning. In de laatste twee duels, tegen Van Nispen en koploper SEP, werd zelfs met 3-0 verloren. Een flinke klap voor de ploeg van Raymond Noordam. In Leimuiden gaat het op zoek naar eerherstel. De zondagtak van Roodenburg kreeg in speelronde acht een flinke opdoffer van Bernardus (5-1). Daarmee werd er geen vervolg gegeven aan de knappe 2-0 zege op Altior van een week daarvoor. FC Rijnland, dat de laatste drie wedstrijden verloor, ontvangt Bernardus. GOL Sport neemt het op tegen de nummer elf Warmunda. Ten slotte speelt het verrassende Leidsche Boys tegen hekkensluiter DoCoS, oftewel de beste ploeg van Leiden tegen de slechtste ploeg van Leiden in 4A voor dit moment. En dat terwijl de statistieken toch niet in het voordeel van de Boys spreken. De afgelopen twee seizoenen werd namelijk in competitieverband vier keer verloren van Door Combinatie Sterk. In 2010-2011 werd het 5-0 en 1-6. En vorig seizoen eindigde de duels in 3-1 en 2-3.