ts-mmohoogmadeHet is dit seizoen al vaker gebleken dat MMO na een achterstand op een gemakkelijke wijze terug kan komen in de wedstrijd. Dat was ook afgelopen zondag weer het geval, op bezoek bij Warmunda. De koploper leek een moeilijke middag te tegemoet te gaan, nadat het al na twintig minuten op achterstand kwam uit een counter, maar direct daarna pakten de Hoogmadenaren de controle over de wedstrijd. Zo kwam de ploeg van Ben Stukart geen moment meer in gevaar en wist het zelf veel kansen te creëren. Het werd uiteindelijk 1-4 voor de uitploeg.

Al voor het rustsignaal leek MMO nog de leiding te pakken: na de gelijkmaker van spits Jeroen Disseldorp leek Jordi Wong te scoren, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege gevaarlijk spel. Wong: ,,De keeper van Warmunda pakte de bal klemvast, maar liet hem vervolgens weer los, waardoor ik zo kon scoren. Volgens mij beging de scheidsrechter daar een blunder, want er was helemaal niets aan de hand; ik viel de keeper niet aan of wat dan ook.”
 
Na de thee ging de nog ongeslagen ploeg uit Hoogmade op zoek naar de voorsprong door meer pressie te geven. Halverwege de tweede helft werd Richard Bakker duidelijk van achteren aangetikt in de zestien. De leidsman nam dit keer wel de juiste beslissing, waarna Bakker zelf vanaf de stip de 1-2 mocht binnenschieten. Vlak voor tijd wisten Jeroen en Tom Disseldorp de marge nog ruimer te maken.
 
Wong: ,,Er was geen moment wat de hand. Zolang wij ons spelletje blijven spelen, komen die kansen vanzelf wel. Het was een terechte overwinning, denk ik. We hebben na de tegengoal de controle volledig in handen gehad. Het was ondanks dat wel een zware wedstrijd hoor; Warmunda speelde ontzettend verdedigend en daar is moeilijk doorheen te komen. Ze hebben ook een paar snelle jongens voorin rondlopen en dat is natuurlijk altijd oppassen. Je zag na de 1-2 van Richard dat de tegenstander meer moest komen, waardoor ze kwetsbaarder werden achterin. Ik denk dat we daar dankbaar gebruik van hebben gemaakt: de 1-3 was erg goed uitgespeeld en de 1-4 was zowat direct vanaf de aftrap, nadat ze bij Warmunda de koppies lieten hangen.’’

Aankomende zondag staat Bernardus op het programma voor MMO. De ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk lijkt de tweede seizoenshelft met veel vertrouwen in te zijn gaan na de 9-1 zege op Leidsche Boys.