ts-leidscheboysDankzij een gedecideerde zege op SVOW heeft Leidsche Boys weer meer afstand genomen van een aantal ploegen die jacht maken op de Leidse ploeg. De mannen van Henk de Cler kijken evenwel hoofdzakelijk naar boven. DWO en Blauw Zwart wonnen eveneens, maar de Boys hebben de tanden gezet in de titelrace.

Aanvankelijk kenden de roodwitten wel problemen met de ploeg van Johan Peper. De Weteringbruggers kregen aardige kansen, maar sprongen daar slordig mee om. Raynor Celestria was daarnaast een ‘zekerheidje’ onder de lat.
Geleidelijk aan kwam Leidsche Boys beter in het ritme en ook aan de andere kant konden kansen worden genoteerd. Na een prima aanval, waarbij menig speler van de thuisclub betrokken was, opende wie anders dan Leroy Brooks de score.

In de tweede helft kreeg de nummer drie ook tal van kansen, maar een kwartier voor tijd kreeg SVOW pas de tweede tik op de neus. Issam kreeg de treffer op zijn naam. Brooks mocht zijn handtekening zetten onder het slotstuk van de middag na een overtreding op hem in de zestien. Met een rake trap vanaf elfmeter zorgde hij voor een uiteindelijk eenvoudige overwinning. Bij de ploeg aan de Vliet liet Sem Schilthuizen voor de zoveelste keer zien in grootse vorm te verkeren.