maandag, mei 13, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorschoten ’97 (zo) moeizaam langs SEP

Voorschoten ’97 (zo) moeizaam langs SEP

-

ts-voorschotenVooraf werd deze wedstrijd voor Voorschoten ’97 als een niet al te moeilijke beschouwd. Laagvlieger SEP zou toch betrekkelijk eenvoudig op zij moeten worden gezet? Op het veld was het grote verschil in punten echter nauwelijks terug te zien. Na afloop kon toch weer een zege worden bijgeschreven, waardoor Voorschoten’97 nog steeds op koers ligt voor de titel. Enkel SJZ kan nog volgen, die ploeg won bij Teylingen. Meerburg is na de nederlaag in de ‘korfbalwedstrijd’ tegen DHL (7-8!!) in geen velden of wegen meer te bekennen.

In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig. Het was de thuisploeg die de wedstrijd controleerde en SEP beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Daarnaast loerden de bezoekers op de counter, waarbij spitsen Mark van Dijk en Michael Schilperoort enigszins gevaarlijk konden worden.

De opbouw bij Voorschoten ’97 verliep voornamelijk via Ivo Nolet, maar het tempo lag veel te laag om het SEP echt moeilijk te kunnen maken. In het eerste gedeelte van de eerste helft wist de thuisploeg slechts één keer gevaarlijk te worden. Het was buitenspeler Hamid Sarmastzada die een goede voorzet afleverde, maar er was niemand bij de tweede paal om het beslissende zetje te geven.

In de 25e minuut kreeg SEP de tot dan toe grootste kans van de wedstrijd. Na een foutieve pass van rechtsback Robert Toret was het de fysiek sterke Mark van Dijk die veel te zelfzuchtig was en de kans om zeep hielp.
Die kans gaf de bezoekers wel steeds meer vertrouwen en er werd dan ook zeker niet onder gedaan voor de trotse koploper. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Nadat eerst Nolet en Mike Nikic het net niet wisten te vinden, was het wel raak door de verder matig acterende Nikic. Met een mooie boogbal wist hij SEP-doelman Edwin Dukker kansloos te laten.

Nog voor rust leek Michael Schilperoort de bezoekers weer op gelijke hoogte te brengen, maar zijn snoeiharde schot werd van richting veranderd door een speler in buitenspelpositie. De treffer werd dan ook terecht afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter Wiemer en zodoende gingen beide ploegen rusten met een 1-0 stand.

Na rust startte Voorschoten ’97 direct gretig en het leek van plan de wedstrijd snel op slot te willen gooien. Mandekker Vincent van Veen zag zijn kopbal nog gekeerd worden op de lijn, maar niet veel later was het feest op Adegeest. Doelpuntenmaker was Niels van den Berg, die Dukker met een kopbal voor de tweede keer deze middag kansloos liet.

Voorschoten ’97 dacht even gas terug te kunnen nemen, maar dit bleek niet zo handig. Er sloop steeds meer slordigheid in het spel en er werd deze middag veelal de lange bal gehanteerd. SEP bleef dan ook terecht geloven in een goed resultaat en de mouwen werden nog eens extra opgestroopt.

De verdiende aansluitingstreffer kwam er een half uur voor tijd. Na goed voorbereidend werk van Pim Hoornweg was het Michael Schilperoort die bij de tweede paal onberispelijk binnen schoot: 2-1. Tien minuten later werd het (opnieuw) bijna gelijk, maar een indraaiende vrije trap van doelpuntenmaker Schilperoort verdween voor SEP langs de verkeerde kant van de paal.

Het spel was niet goed, maar het was spannend vanaf de eerste tot de laatste minuut. SEP probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar ook de ingevallen junioren konden het verschil niet maken voor de bezoekers. Mark van Dijk was namens SEP nog een aantal keer dichtbij, maar ook hij zag een sterke wedstrijd niet beloond worden met een treffer. Zodoende eindigde de wedstrijd in een enigszins gelukkige, maar zeer belangrijke 2-1 winst voor Voorschoten ’97.

Voorschoten-goalie Marcel Quax was na de wedstrijd zeer verheugd met de drie punten: ,,In de eerste helft hebben we goed voetbal laten zien, maar SEP stond goed georganiseerd. In de tweede helft werd het nog even billenknijpen, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat de overwinning nog in gevaar zou komen. Een zeer belangrijke overwinning in de strijd om de titel, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet.”