vrijdag, mei 3, 2024
HomeRCLInterviews RCL,,Zou wel een fraai affiche zijn: RCL- Quick Boys"

,,Zou wel een fraai affiche zijn: RCL- Quick Boys”

-

ts-rclHet duel tussen GHC en RCL was niet bepaald om over naar huis te schrijven. Weinig overleg, lange halen, veel balverlies en weinig kansen over en weer. Toch waren er ook nog wel wat lichtpuntjes, waarbij het doelpunt van Nick Scheurwater de meest beslissende was. De buitenspeler zorgde met zijn goal voor Leiderdorpse winst op Leidse bodem.

Scheurwater had ook weinig plezier beleefd aan de wedstrijd, maar een dag later had hij daar maling aan. Zijn doelpunt bleek goud waard en het was al voor de tweede keer (ook tegen DSO) dat de jongeling zich tot matchwinnaar mocht laten bombarderen.

,,Altijd leuk voor een individu en ik had het ook wel nodig en dat geldt eigenlijk ook voor de ploeg. De laatste weken liep het niet zo en door deze overwinning hangt de vlag er weer anders bij voor ons.”

Het doelpunt van Scheurwater viel een soort van uit de lucht, pal na de grootste kans voor GHC na een knappe aanval via Mo Madani, Tim Rietkerk en eindstation Elmer Weekhout.

,,Ik dreigde wat vanaf de zestien en kapte mezelf naar binnen en kon droog uithalen in de verre hoek. Die bal zat er wel lekker in. Daarvoor hadden we eerlijk gezegd heel weinig kunnen uitrichten. Wij hanteerden vaak de lange haal, in de hoop dat Thom (Wijnalda, red.) dan kon doorkoppen. Daar kwam weinig van terecht. Ik kreeg zelf ook weinig bruikbare ballen. En als ik ze kreeg was het door de lucht, maar mijn kracht ligt juist in de diepte. Er was volop strijd, er werd hard gewerkt en de beide ploegen waren nauwelijks in staat om gevaarlijk te worden.”

Op de vraag of vuurwerk uitbleef omdat de spelers elkaar door en door kennen, had Scheurwater niet direct een antwoord.

,,Dat weet ik niet. Veel van die gasten kennen elkaar goed, maar dat geldt niet voor mij. Voor de meeste spelers was dit een streekderby van waarde, maar zo zat ik daar zelf niet in. Ik kon duidelijk merken dat er naar toe werd geleverd. Wat dat betreft vond ik het een sterk punt van de trainer dat hij ons had aangegeven gewoon direct naar de kleedkamer te gaan bij aankomst. Geen praatje, geen handjes. Dat, zo vond hij, kon na afloop ook wel. Ik was het daar wel mee eens, want we moesten die drie punten pakken en er stond dus genoeg op het spel.”

Sinds de winterstop speelt Scheurwater meer en dat gaat met wisselend succes.
,,Aan het begin van de hervatting van de competitie liep het wel lekker, maar daarna werd het toch wel minder. Gelukkig voel ik wel dat ik steeds belangrijker word voor de groep en dat geeft een goed gevoel.”

RCL is zo goed als veilig en heeft zich zelfs naar de koppositie gespeeld in de derde periode. Scheurwater maakt zich nog geen illusies, maar hij kan het toch ook weer niet laten om te dagdromen. ,,We mogen er vanuit gaan dat we veilig zijn, want we kunnen gezien het programma ook zeker nog wel punten pakken. Het zou natuurlijk helemaal gaaf zijn wanneer we de nacompetitie kunnen halen. Stel je voor, RCL in de hoofdklasse. Zou toch een fraai affiche zijn: RCL –Quick Boys.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read