vrijdag, april 26, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumDiego Bleijs: ,,Ik schaam me voor deze nederlaag"

Diego Bleijs: ,,Ik schaam me voor deze nederlaag”

-

ts-lugdunumLugdunum heeft voor de tweede keer dit seizoen niet weten te winnen van LSVV’70. In het eerste duels was er nog balans bij de ploegen die het zelfde complex gebruiken, maar bij de tweede officiële thuisontmoeting voor de volgelingen van Hennie de Klerk ging het zelfs helemaal mis (0-1).

Doelman Diego Bleijs had vooraf eigenlijk geen rekening gehouden met een nederlaag. ,,Nee, dit had ik van geen kant verwacht. Ik heb niets tegen LSVV’70, maar van deze tegenstander moeten wij winnen. Met alle respect, maar zij trainen amper. Wij staan doordeweeks twee keer op het veld en nog zijn we niet bij machte van hen te winnen. Ik zeg het eerlijk: ik schaam me voor deze nederlaag.”

Lugdunum kende een beroerde start van de competitie, herstelde zich deels, maar is de laatste weken nadrukkelijk van het pad af. De goalie zoekt naar verklaringen voor de terugval. ,,Qua spel kan het sowieso beter. Toch hebben we ook nu weer kansen gehad, maar ze gaan er gewoonweg even niet in. We hebben tweemaal gescoord in de laatste vijf wedstrijden en dat is natuurlijk te weinig. Nu kregen we voor de rust drie of vier dotjes en na rust ook nog eens twee. Het wrange is dat zij amper gevaarlijk konden worden. Eigenlijk hebben ze maar 1 kans gehad. Die werd wel goed ingeschoten, maar misschien had ik het kunnen voorkomen. Ik reken dit dus ook mezelf aan.”

De enige treffer kwam voort uit balverlies van Lugdunum. In de omschakeling profiteerde LSVV’70 van het geklungel. Stijn Kalsbeek beleefde een heerlijke middag door als matchwinnaar van het veld te kunnen stappen.

Lugdunum leek zich een tijdje terug eenvoudig veilig te gaan spelen, maar moet net als LSVV’70 (en ook VV Leiden) alle zeilen gaan bijzetten. Het duel van komende weekend bij VV Leiden noemt Bleijs dan ook cruciaal. ,,Ja, want bij verlies wordt het echt heel listig. Winnen we dan pakken we weer wat lucht en ook hebben we dan een prijs in de vorm van een periodetitel. Ik denk nog steeds dat de andere Leidse clubs een grotere kans maken om in de nacompetitie te moeten uitkomen voor lijfsbehoud, maar dan zal er wel weer gescoord moeten worden door Lugdunum. Dat ze dat voorin nog steeds kunnen, daar twijfel ik niet over. Dat hebben ze een tijdje terug wedstrijd op wedstrijd bewezen. Het is niet zo dat het enkel daar aan ligt, want we falen de laatste weken in collectieve zin. Het heeft nu geen zin om het vingertje naar elkaar te wijzen.”

Lugdunum zat er na afloop geknakt bij en dat was vooral van kracht voor Ozan Demirbas. ,,Onze spits pakte zijn vierde gele kaart en kan er dus niet bij zijn komende zaterdag. Dat is voor ons niet prettig, maar voor hem nog minder uiteraard. We zullen een oplossing moeten vinden, maar dat moet lukken. We willen winnen, zeker ook voor Ozan. Ik denk dat we de ontmoeting met VV Leiden moeten zien als de belangrijkste pot van dit seizoen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read