ts-lugdunumLugdunum reisde zaterdag af naar Bodegraven met als doel tegen Rohda’76 de tweede overwinning van het seizoen te behalen. Trainer Hennie de Klerk had zijn ploeg op scherp gezet en een goed resultaat was zeer gewenst.

 

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de kikkers. Er werd een hoog tempo gehanteerd, men liet de bal het werk doen en de tegenstander werd op eigen helft vastgezet. Eigenlijk was het wachten op de openingstreffer en na een kwartier spelen kwam die er ook. Het was Peter du Prie die met een mooie vrije trap het net wist te vinden.

 

Lugdunum ging vervolgens door met het goede spel en probeerde al vroeg in de wedstrijd de marge naar twee te tillen. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar plots was het 1-1. De scheidsrechter gaf net buiten het zestienmetergebied een gemakkelijke vrije trap aan de thuisploeg. Net als Du Prie wist ook Pascal Hellingerwerf vanuit een dood spelmoment het net te vinden. Na de 1-1 werd Lugdunum wat slordiger en kreeg de thuisploeg de kans zich meer te laten zien.

 

Na rust ontstond er een totaal ander wedstrijdbeeld. Het was Lugdunum dat nu achter de feiten aanliep en Rohda’76 dat het spel dicteerde. De thuisploeg kreeg steeds meer kansen en de kikkers kwamen een aantal keer zeer goed weg. Toch moest Lugdunum-goalie Diego Bleijs capituleren op een inzet van Esli Westmaas: 2-1. Je zou denken dat Lugdunum nu wel weer wakker was geschud, maar niets bleek minder waar. Even na de 2-1 was het namelijk 3-1. Ditmaal was het Roel van der Put die het thuispubliek liet juichen.

 

De vraag was of Lugdunum, zoals wel vaker dit seizoen, zich terug zou kunnen vechten van een achterstand met twee goals verschil. Deze vraag werd uiteindelijk met ja beantwoord. Ozan Demirbas was de gevierde man. De spits schoot zijn ploeg in de laatste tien minuten van de officiële speeltijd van 3-1 naar 3-3. Vervolgens kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer in Bodegraven.

 

Vleugelaanvaller Sipan Khalid hield gemengde gevoelens over aan de wedstrijd: ,,We begonnen echt heel goed en kwamen dan ook verdiend op voorsprong. De tegenstander had echt helemaal niets te vertellen en de vrije trap die de 1-1 inleidde werd wel erg gemakkelijk gegeven. Wel zijn we er natuurlijk zelf verantwoordelijk voor dat het spel vervolgens veel slordiger werd. We hebben ons na de 3-1 nog goed teruggevochten in de wedstrijd en hadden zelfs nog kans op meer.”

 

Ook wilde Khalid wel wat kwijt over de doelstelling: ,,Vooraf werden we door iedereen bestempeld als titelkandidaat, maar als ploeg wisten we wel beter. Natuurlijk hebben we veel kwaliteit en staan we te laag op de ranglijst, maar we moeten nog wel wat groeien om serieus mee te doen voor het kampioenschap. Wel denk ik dat we toch al wat goed voetballende tegenstanders hebben gehad en dat er nog wat mindere ploegen zullen volgen. Ik verwacht dan ook dat we nog genoeg punten zullen gaan pakken en een top 5-klassering behoort in mijn ogen tot de mogelijkheden.”

 

Trainer De Klerk wil het al helemaal niet over de stand hebben, maar was wel blij met de veerkracht die zijn ploeg maar weer eens uit de kast trok. ,,Het had erger kunnen zijn dan deze 3-3, want Mike (Michael Halvemaan, red.) haalde nog en bal van de doellijn af vlak voor tijd. Anderzijds kreeg Martijn van Leeuwen nog een kans, dus 3-4 of 4-3 behoorde ook nog tot de mogelijkheden. Wij hebben moeite met het fysieke spel in deze afdeling. Wij zijn meer een technische ploeg en de focus van de tegenstander is vooral gericht om ons spel te ontregelen. Maar goed, die feiten liggen er en daar zullen we ons tegen moeten wapenen. Het schiet niet erg op met een puntje, maar na een 3-1 achterstand moeten we toch maar tevreden zijn. Onderin gaan ze ook punten pakken.”