vrijdag, april 26, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumTarik Demirbas al met hoofd bij vvLeiden

Tarik Demirbas al met hoofd bij vvLeiden

-

ts-lugdunumLugdunum kwam voor de derde achtereenvolgende keer niet tot winst, waardoor Hennie de Klerk de hoop heeft laten varen op een forse sprong in het klassement. ,,We zullen ons eerst veilig moeten spelen en daarnaast moeten we ons richten op de tweede periode. Tegen Die Haghe (1-1) hebben we een te groot verval gehad.”

Lugdunum had in de eerste helft al afstand moeten nemen volgens De Klerk, maar het vizier stond niet op scherp in de Kikkerpolder. De Leidse ploeg kreeg nog wel hulp, omdat een speler van Die Haghe, opgejaagd door Peter du Prie, zijn eigen doelman passeerde. Na de onderbreking speelde Lugdunum volgens De Klerk apathisch en kon middenmoter Die Haghe alsnog een punt mee naar huis nemen.

Nog eens De Klerk: ,,Onze tegengoal was niet nodig. Gwen (Koet, red.) wilde het te mooi doen en had die bal weg moeten roeien. Toch hadden we eigenlijk nog met 2-1 kunnen winnen. Een doelpunt van Sergio Vrede werd afgekeurd, maar dat was absoluut geen buitenspel. Hoe dan ook; we hebben Die Haghe in de wedstrijd geholpen en dat moeten we onszelf aanrekenen.”

Tarik Demirbas, neef van puntspeler Ozan, vond eveneens dat zijn ploeg het in de eerste helft had moeten afmaken. ,,Martijn (van Leeuwen, red.) en Ozan hebben het even niet. Zij zijn in staat om dit soort wedstrijden voor ons te winnen, maar het scherpe vizier is even weg. We hebben hier een kans laten liggen om te winnen en afstand te nemen van de gevarenzone.”voetbal-leiden-0111

Demirbas voelt zich met Lugdunum al weken tekort gedaan. ,,Naaldwijk heeft geen kans tegen ons gehad, maar won toch gelukkig. Bij SEV verloren we, maar ook dat was niet nodig, Nu was het dus weer hetzelfde liedje en verspeel je aardig wat punten. We worden door niemand weggespeeld en staan dus te laag.”

Lugdunum speelt al weken in dezelfde samenstelling en dat had Tarik voor het duel met Die Haghe niet verwacht. ,,Eerlijk gezegd heb ik de laatste twee weken niet goed getraind. Ik had verwacht dat ik op de bank zou komen te zitten, maar gelukkig stelde de trainer mij op. Dit is een trainer die spelers veel vertrouwen geeft. Als je een keer minder of slecht speelt, val je niet meteen buiten de eerste elf de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd kwam ik weer beter door, op één momentje na. Verder won ik mijn duels en kon ik af en toe dreiging geven naar voren.”

Met de kikkers kan het nog alle kanten op, maar daar houdt Demirbas geen rekening mee. ,,We zijn nog niet veilig, maar dat komt heus wel goed. We krijgen straks een hele rits ploegen die onder ons staan en dan gaan we vanzelf klimmen. Daarnaast maken we grote kans om de tweede periodetitel te pakken. Bij vvLeiden (7 april, red.) moeten we gewoon winnen, dan is het seizoen voor mij al geslaagd. Ik kan echt niet wachten op dat duel. Vergeet niet dat wij lange tijd bij de onderste drie stonden, maar we hebben bewezen wel beter te kunnen de voorbije maanden.”

Opstelling Lugdunum: Bleijs, Halvemaan, Poulina, Koet, T. Demirbas, Van Leeuwen, Du Prie, Van Bemmel, Karasahin, O. Demirbas, Vrede.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read