ts-meerburgDe tweede klasse lonkt voor Meerburg. In de eerste ronde van de nacompetitie bleek de formatie van scheidend trainer Ben Kottenhagen net even wat sterker dan VEP. In de finale wacht nu het Schiedamse SVV, dat eerder UDO uitschakelde, en volgens ervaren kracht Jelle Korbee heeft Meerburg minstens vijftig procent kans om de tweede klasse te halen.

De spits, middenvelder of centrale verdediger is de meest ervaren speler van de Zoeterwoudenaren. In zijn gloriedagen speelde hij voor FC Lisse en Voorschoten’97 (za), op dat moment uitkomend in de hoogste amateurdivisie. In de hoofdklasse stond hij zijn mannetje, maar aan het einde van zijn carrière besloot hij terug te keren naar zijn oude nest: Meerburg. Onder meer door zijn inbreng promoveerde Meerburg naar de derde klasse en alleen het tweeluik met SVV staat een tweede promotie op rij in de weg.

Maar is de club Meerburg klaar voor die stap? Korbee: ,,Dat is altijd moeilijk te zeggen. Maar als je die stap kan maken, moet je dat natuurlijk altijd doen. We hebben ongeveer 1100 leden en de club blijft maar groeien, dus eigenlijk moet het eerste elftal dan ook hogerop. Het idee is om een stabiele tweedeklasser te worden, en met de nieuwe trainer Nico van der Salm is dat ook mogelijk. Er zullen altijd ploegen beter zijn, maar wij hebben een jonge groep die nog veel ervaring op kan doen. Het blijft echter moeilijk om te zeggen of we daadwerkelijk klaar zijn voor een promotie.”

Van tegenstander SVV weet Korbee wel iets: ,,Toevallig sprak ik een oude HALO-vriend die bij hen in de competitie speelde. Daardoor weet ik dat zij een jonge ploeg hebben met veel talent. Ik schat de kans zo op fifty-fifty, ook omdat het over twee wedstrijden zal gaan. Wij zijn niet minder, denk ik, ook omdat het de laatste tijd gewoon goed staat bij ons.”

De trouwe achterban van Meerburg geeft volgens Korbee geen extra druk: ,,Ze zouden het hartstikke mooi vinden, maar het zou geen ramp zijn als het niet zou lukken. Dan speel je volgend jaar weer derby’s tegen ROAC en SJZ, dat is voor Meerburg ook fantastisch. Maar ik wil zoveel mogelijk winnen, ik hou van dit soort wedstrijden met extra druk en het is ook extra lekker om naar deze wedstrijden toe te leven. Ik wil nu elke prijs winnen, ik weet niet wanneer ik stop maar ik zit wel in m’n nadagen. Extra spanning? Ik ga ‘s morgens voor elke wedstrijd drie keer naar de wc, maar dat is alleen maar gezonde wedstrijdspanning. Het zou niet goed zijn als je dat niet hebt.”

Zoals gezegd zal aan het begin van het nieuwe seizoen trainer Ben Kottenhagen vervangen worden door Nico van der Salm, nu nog trainer bij UVS. Volgens Korbee is dit een goede zaak: ,,Ik ken Nico heel goed, hij is ook een jongen van Meerburg. Ben heeft hier prima werk geleverd, maar na vier jaar is hij toe aan iets anders. Nico is een hele goede trainer en met hem kan Meerburg zeker hogerop.”

Korbee waagt zich ook nog wel aan een voorspelling: ,,Ik denk dat we uit gelijkspelen en thuis met 2-1 winnen. Dus we spelen volgend jaar in de tweede klasse, ja, haha. Een groot feest op 10 juni hier, dat zou toch mooi zijn?”

Zondag 3 juni zal Meerburg eerst naar SVV moeten om vervolgens op 10 juni het karwei thuis in Zoeterwoude te mogen afmaken.