zaterdag, mei 18, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg 85 jaar in mei, reünie op komst

Roodenburg 85 jaar in mei, reünie op komst

-

ts-roodenburgIn mei 2012 bestaat Roodenburg 85 jaar. Om precies te zijn op 27 mei 2012.
85 jaar geleden (1927) werd de vereniging door een aantal personen, die in de buurt van de Rijndijkstraat woonde, opgericht. Dat was onder de naam V.O.G. ( Voor Ons Genoegen), maar het bleek dat die naam al bestond. VOG heeft wel een jaar aan de competitie deelgenomen. De NVB gaf toen aan, dat er een andere naam moest worden gekozen en zo ontstond Roodenburg. Dat was de polder in de buurt van de Kanaalweg en er was een verband met het Kasteel Roodenburg, dat in die buurt heeft gestaan.

Roodenburg voetbalde eerst op een terrein aan de Kanaalweg, daarna ging men o.a. naar het Leidse Hout. Er was toen een atletiek -en voetbalafdeling en het eerste elftal speelde op het veld met daarom een sintelbaan.
In 1962 verhuisde de club naar sportpark Noord. Dat lag in die tijd aan de buitenrand van Leiden, maar door de bouw van de Merenwijk liggen de velden nu midden in de wijk.

Roodenburg staat bekend als de leverancier van de meeste Leidse voetballers, die slaagden als voetballer in de eredivisie. Twee spelers haalden het Nederlands A elftal, te weten Wim Rijsbergen en Glenn Helder. Bert Jansen, Wout Holverda, Marco van Alphen, Ron de Roode, Hennie de Romijn, Jeffrey van As. Koos van Weerlee, Marcel Valk, Peter Kruit zijn andere Roodenburgers, die betaald voetbal hebben gespeeld.
Een aantal van deze spelers zal aanwezig zijn op de reünie, die op zaterdag 2 juni a.s. wordt georganiseerd voor (oud) leden van 35 jaar en ouder en hun partner.

Roodenburg modecoEen groot aantal heeft een schriftelijke uitnodiging ontvangen, maar van niet iedereen heeft het bestuur nog het adres. Daarom kunnen personen, die tot de doelgroep behoren het aanmeldingsformulier van de reünie downloaden en zenden naar de club. Het formulier treft men aan op de hoofdpage van de website  www.lvroodenburg.nl. Is dit te moeilijk, stuur dan even een bericht naar LV Roodenburg, Pieter Bothstraat 27, 2315 AP LEIDEN.

In aanloop naar de reünie heeft de redactie van de website een aantal Roodenburgers geïnterviewd en zijn er stukken uit de Oude Doos op de website geplaatst. (Oud) leden, die nog een plakboek hebben, is gestimuleerd om foto’s en verhalen toe te zenden.
Iedere week wordt deze rubriek gevuld met nieuwe informatie van de leden en van de redactie. Daardoor ontstaat een leuk DIGITAAL PLAKBOEK. U treft de informatie aan bij de rubriek ROODENBURG 85 JAAR.

De reünie wordt door velen bezocht. Bij het 80 jarig bestaan waren er 275 personen aanwezig. Op het moment van schrijven 5/4/2012 hebben zich inmiddels 141 personen ( partners niet meegerekend)  aangemeld en zijn we op weg naar een nieuw record.
Hieruit blijkt dat velen hun OUDE VOETBALMATEN weer eens willen ontmoeten.

Wel raadt de organisatie de personen, die in de omgeving van Leiden wonen om zoveel mogelijk per fiets/ openbaar vervoer te komen. Dit vanwege de beperkte parkeergelegenheid.

Het bestuur van Roodenburg.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read