derby days stad(Zaterdag,3A)- VV Leiden heeft nog een lange weg te gaan voor lijfsbehoud. In elk geval moet er één ploeg nog degraderen uit de derde klasse en dus moet de brigade van Fred Filippo zien af te rekenen met Kamerik en/of Ariston’80. Daarna volgt pas de nacompetitie. Na de 4-1 nederlaag in het onderlinge duel is de weg voor Roodenburg in elk geval al dood gelopen. In de nastoot hadden de beide trainers hun visie, waarbij Fred Filippo zeker nog niet te vroeg juicht en waarbij Patrick Heijmans zich geschaamd had voor zijn ploeg.

 

Een verslag werd al eerder geplaatst vandaag en daaruit viel op te maken dat de zege toekwam aan de ploeg die daar alles aan deed. Het kan niet worden gesteld dat Roodenburg de punten weggaf, maar duidelijk was wel dat VV Leiden vocht voor elke meter. Dat werd ook gedaan door de ploeg uit Leiden-Noord, maar dan niet door alle spelers. En dus was de vierde seizoensoverwinning voor VV Leiden een beloning voor het feit dat wel alle spelers zich het snot voor de ogen liepen.

 

Filippo: ,,We leven nog. Ik geloof dat we nog acht wedstrijden nu moeten spelen, haha. Nee, dat zal wel meevallen, maar het is niet het meest gunstige scenario natuurlijk. In elk geval kan het nog steeds en op basis van de wedstrijd tegen Roodenburg hebben we het ook zelf afgedwongen. Vorige week hebben we vanaf de eerste minuut pressie gespeeld. Dat moet je tegen Roodenburg niet doen. Het was zaak om zo geconcentreerd mogelijk te spelen. Brahim (Lakhal, red.) moest om Lexie (Alex Meyers, red.) heen dartelen en de middenvelders moesten aansluiten. Dat werkte prima. Inderdaad heeft Brahim een halve marathon gelopen, maar dat is juist niet altijd goed. Hij maakt soms onnodige meters en die kracht komt hij dan elders tekort. Maar verder ben ik enorm blij met hem, want hij was lastig voor hun verdediging en het is een goed ventje om er bij te hebben. Verder wil ik niemand tekort doen. Van jong tot wat ouder, alles en iedereen heeft een voorbeeldige instelling getoond bij ons.”

 

Heijmans stond na afloop met lege handen en zijn gezicht stond op onweer. ,,Ik ben behoorlijk chagrijnig, ja. Zwaar teleurgesteld in de groep. De echte wil was er niet en bij Leiden was er juist volop wilskracht. Dit was onze laatste kans. Die moet je dan grijpen, zeker ook omdat je tegen een andere Leidse club speelt. Dan wil je toch winnen voor het oog van allemaal bekenden? Als ik dan zie dat er soms lachend duels werden verloren en dat er een paar lachend van het veld komen dan kook ik van binnen. Na afloop heb ik mijn map uit de kleedkamer gehaald en ben daar weggegaan. Ik ben geen type van schreeuwen en brullen, maar ik wilde voorkomen om mijn ongenoegen te uiten. Ik mag aannemen dat ze dat hebben gezien. We hadden Diego Ouwerkerk meegenomen en hij zou minuten maken. Gaandeweg de wedstrijd wilde ik hem laten zitten, want ik wilde hem niet laten delen in de malaise. Uiteindelijk moest ik hem noodgedwongen brengen vanwege het uitvallen van Giovanni Koelink. Liever had ik ze met zijn tienen laten verzuipen, om eerlijk te zijn.”

 

Filippo: ,,Het zat ons ook wat meer mee. Zij raakten twee de lat en als die er in zouden zijn gevlogen, was de spanning teruggekeerd. Vorige week troffen wij zelf zes keer paal en lat. Gezien de reacties van spelers op de scheidsrechter was duidelijk dat Roodenburg het niet weggaf. Ze wilden echt wel winnen, maar wij hadden onze zaakjes goed voor elkaar. Het had nu over kunnen zijn, maar dan had ik mijn ploeg niets verweten. Ze deden er alles aan en meer kan je eenvoudigweg niet doen. Nu gaat het eigenlijk pas echt beginnen en moeten we er net zo staan als in deze wedstrijd. Het is jammer dat Sietse Fokkema geschorst zal worden, maar tegenover komt Wouter Fokkema weer terug. Hopelijk komt ook Roland Middelkoop er nog bij. Hij kampt al tijden met zijn rug. Hoe dan ook; de spelers die het nu deden verdienen een pluim. Vergeet niet Paul Coll-Reig en Jeroentje van Egmond eerder in het vijfde speelden hier. We moeten nu door tot de laatste snik. We blijven positief en we moeten er hoe dan ook voor zorgen dat er geen verwijten komen, ook niet als het misgaat. Wat ik zeg, als we er maar alles aan hebben gedaan.”

 

Voor Heijmans werd het seizoen dus in mineur afgesloten. ,,We hadden twee doelstellingen bij Roodenburg. Het tweede moest kampioen worden en dat is gelukt. Wij gingen voor een periode. Daarin zijn we niet geslaagd. Dat verwijt ik ook mezelf.  Ik weet in elk geval dat ik altijd een rechte lijn heb gevolgd en dat ik iedereen op dezelfde manier heb behandeld. Ik vrees enkel dat ik er zieker van ben dat we het niet hebben gehaald dan sommige spelers. Dat klopt natuurlijk niet. Al met al zijn we te wisselvallig geweest. We komen uit op 43, waarvan we er thuis 29 hebben gepakt. In uitwedstrijden hebben we het dus niet goed genoeg gedaan. En zeker niet tegen VV Leiden (eerder werd het 1-1, red.), terwijl er bij ons jongens lopen die daar hebben gespeeld. Maar goed, ik gun VV Leiden lijfsbehoud. Ik hoop dat ze het nu gaan redden.”