Het is niet de gewoonte van onze redactie om ‘elders te shoppen’ voor berichten, maar dit artikel wil de redactie toch graag delen. Over ‘in perspectief plaatsen’ gesproken. Ben Scott, doelman van de Engelse amateurclub Stocksbridge Park Steels, heeft zich onsterfelijk gemaakt bij fans van het concurrerende King’s Lynn Town. Niet alleen omdat hij afgelopen weekend een rode kaart pakte, maar met name om wat hij daarna deed. Bij het verlaten van het veld kwam hem namelijk ter ore dat een fan van de tegenpartij op de tribune onwel was geworden, waarna Scott zijn vaardigheden aansprak.

 

De goalie aarzelde geen moment en besloot het aanwezige medisch personeel te hulp te schieten bij de reanimatie van de zeventigjarige man, die even daarvoor was getroffen door een hartinfarct. De 29-jarige Scott, in het dagelijks leven werkzaam in het ziekenhuis, was de sores op het veld dan ook meteen vergeten. “Het plaatst alles in perspectief, je realiseert je ineens weer dat voetbal echt maar een spelletje is”, luidde zijn eerste reactie.

 

“Ik liep het veld af en kreeg de gebruikelijke verwensingen naar mijn hoofd geslingerd, tot ik ineens een jong meisje langs zag rennen”, legt hij uit aan de BBC. “Ze zei: er is een man overleden, dus toen ben ik achter haar aan gegaan. Zijn hart klopte onregelmatig.” Een lid van het medische team ter plekke wist, onder meer dankzij het stabiliserende werk van Scott, het hart uiteindelijk weer op gang te brengen. “Een fantastisch staaltje teamwerk”, aldus Scott. De bejaarde man werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, herstelde en is inmiddels weer thuis. De wedstrijd eindigde overigens in 3-3.

 

Met dank aan de website voetbalzone.nl