ts-koudekerk2(Zaterdag, 3A)- Het nieuwe jaar is niet best begonnen voor Koudekerk. De ploeg van Marcel Valk leed zaterdag een 3-1 nederlaag tegen Kamerik en ziet de gevarenzone steeds dichterbij komen. Het gat met de ploeg boven Koudekerk bedraagt inmiddels zeven verliespunten. Het is voor Koudekerk dus noodzaak om de ploegen die het nu onder zich heeft daar te houden. Tegen Kamerik moest Koudekerk het doen zonder Tijs van der Hoorn, Bas van Heerdt en Akke Pennin. Michael Kneulman stond tussen de palen. Hij lijkt voorlopig de voorkeur te krijgen, gezien het feit dat Rob Platteel op de bank plaats moest nemen.

 

Het zat Kouderkerk niet mee: al na zes minuten moest Mark van Leeuwen zich laten vervangen met een schouderblessure. Maarten Koot nam zijn plek in. Op dat moment had Koudekerk de eerste mogelijkheid al gehad via Rick van Tol. Diezelfde Van Tol had later nog een grote mogelijkheid toen hij al voorbij keeper Ramon Pen was, maar zijn inzet werd net voor de lijn gekeerd door Bart Knijf. De volgende tik kreeg Koudekerk na goed een half uur spelen, toen een blinde trap naar voren over het hoofd van Christian Vergunst vloog en door Jelle den Boer kon worden ingekopt. Dit was eigenlijk de eerste keer dat de thuisploeg in de buurt van de goal van Kneulman kwam. De goal kwam hard aan en de thuisploeg leek bloed te ruiken. 

 

De tweede helft begon goed voor Koudekerk. Al na vijf minuten schoot Roy van de Berg een rebound achter keeper Pen en daarmee bracht hij Koudekerk op gelijke hoogte met Kamerik. Lang kon de ploeg hier echter niet van genieten. Direct vanaf de aftrap ging er van alles mis. Cedric Borgers wilde een bal uit de eigen zestien trappen maar de bal raakte een medespeler en viel precies voor de voeten van Robert de Wit, die de thuisploeg weer op voorsprong zette. Het leek de doodsteek voor Koudekerk. De thuisploeg wilde koste wat het kost drie punten pakken en schuwde daarbij het fysieke niet, waarbij de ploeg geluk had dat scheidsrechter Steenbergen niet alles op de juiste wijze wist te beoordelen. Slechts bij een schop op de enkels van Richard van Heijningen kreeg de dader een kaart, terwijl al eerder Vergunst en Van de Berg slachtoffer waren van overijverige Kamerik-spelers.

 

Om toch nog een punt te redden kwamen bij Koudekerk Robert Koot en Arjen Linstra nog in het veld voor Borgers en Vergunst. Jeroen Koot was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet verdween via de paal in de handen van de keeper. Dat het in de extra tijd nog 3-1 werd, maakte de domper alleen maar groter. Door deze nederlaag komt Kamerik op een punt van Koudekerk en ziet Koudekerk VV Leiden op een gelijk puntenaantal komen. Het gat met Haagse Hout, dat nu op de nacompetitieplaats staat, bedraagt nog maar twee punten.

 

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Dimitri van de Berg, Christian Vergunst (75.Robert Koot), Richard van Heijningen, Jeroen Koot, Cedric Borgers (82.Arjen Linstra), Fabian Roosenbrand, Roy van de Berg, Rick van Tol, Oege Pennin, Mark van Leeuwen (8.Maarten Koot).

 

Ron van Welzen, Koudekerk