derby days streek(Zaterdag,4A)-Boeiend van de eerste tot en met de laatste balomwenteling. Toppers lenen zich er niet vaak voor, maar bij de kraker om de koppositie tussen Leidsche en Hazerswoudse Boys was een vroegtijdig vertrek naar huis af te raden. Uiteindelijk won de thuisploeg met 3-1.

 

Terwijl het levenslied de kantine uitbulderde, beaamden beide trainers bij de kleedkamers dat er een aangename tweestrijd had plaats gevonden. Op het scherpst van de snede, met een niet aflatende inzet en met twee teams die niet op de rem trapten voor de winstkansen. Het bewees maar weer eens dat wedstrijden in de vierde klasse weldegelijk het aankijken waard kunnen zijn.

 

De toon werd direct al gezet. Hazerswoudse Boys trapte af, werd opgejaagd en verloor de bal en binnen tien tellen was het 1-0. Met Jerry Matahelumual en Bilal Karasahin als tussenstation zorgde Ismael Housny voor de vroege dijkdoorbraak. Trainer Manfred van den Bosch van de bezoekers riep zijn manschappen bemoedigend toe dat dit beter meteen kon gebeuren dan een minuut voor tijd.

 

Leidse Boys-Hazerswoudse B resultaatVoor de wedstrijd en de neutrale toeschouwer was de bliksemstart van de Leidenaren de aftrap voor een open voetbalgevecht met als inzet de eerste plaats op de ranglijst. Doordat de KNVB SV Wassenaar recent uit de competitie nam vanwege ongedisciplineerd gedrag was Leidsche Boys drie punten kwijtgeraakt en werd dus eveneens de enige nederlaag van Hazerswoudse Boys, geleden tegen de veelpleger, geschrapt. Derhalve waren de zwartwitten plotsklaps de ploeg met de beste papieren en dat tergde de gastheer zichtbaar.

 

De gezonde gretigheid werd na twaalf minuten omgezet in de tweede Leidse treffer. Een hoekschop van Karasahin werd door Tobias Schaafstra kiezelhard ingekopt. De nieuwe tik voor de brigade van Vanden Bosch was overigens kort daarvoor voorafgegaan door een inzet op de paal van Rens Louwers namens de bezoekers. Daarna kwamen er kansen over en weer, waarbij Youssef Mizab, Karasahin en Houssin Bezzai (kopbal op de lat) de score hadden kunnen uitbouwen. Een heerlijke trap van Tim de Cler vanaf de middenlijn had ook een beter lot verdiend. Roy van Leeuwen en Jordi van Wetten lieten daarentegen na de marge te verkleinen.

 

Na de onderbreking toonde Hazerswoudse Boys nog minder ontzag en bleef het tot in de zevende minuut van de blessuretijd geloven in een resultaat anders dan een nederlaag. Beide doelmannen hoefden zich niet te vervelen en zelfs na de 3-0, Karasahin benutte een strafschop, was er van capitulatie geen sprake. Zeker niet nadat Justin Meijer meer recht deed aan de aanzienlijke nadelige score. De 3-2 en een nog tumultueuzere slotfase hingen in de lucht, maar bleven uiteindelijk uit. De dit seizoen doorgebroken Van Wetten had namelijk zijn vizier niet op scherp staan.

 

Al met al is Leidsche Boys nu weer de nummer 1, maar kan Hazerswoudse Boys middels een inhaalduel weer op gelijke hoogte komen. Henk de Cler, die met Leroy Brooks en de gebroeders Schilthuizen wel drie basisspelers miste, was blij met de tegenstander. ,,Zij wilden ook voetballen en dan krijg je een wedstrijd. Er zijn tegen ons al zoveel muren opgetrokken en dat is doorgaans lastig voetballen.”

 

De complimenten voor de met veel jonge aanwas gebouwde ploeg uit Hazerswoude waren op zijn plaats. Niet lang geleden werd er hoofdzakelijk fysiek en kick -en rushvoetbal gespeeld, maar voetballende oplossingen worden er nu ook bedacht. Gevolg daarvan was dat het niet enkel bleef bij een ‘papieren topper’.

 

Leidsche Boys- Hazerswoudse Boys 3-1 (2-0). 1. Housny 1-0, 12. Schaafstra 2-0, 69. Karasahin 3-0, 81. Meijer 3-1. Scheidsrechter: Schuch. Toeschouwers: 100.

Leidsche Boys: Wassenaar, Oulgout (68.G.Matahelumual), Maayad, Schaafstra, Ait Blal, De Cler, Bezzai, Mizab, J.Matahelumual (51.Dahhane), Housny (77.De Boer), Karasahin.

Hazerswoudse Boys: P.de Ruiter, Meijer, R.de Ruiter, Van Leeuwen, Van Meurs (46.De Gelder), Kastelein, Schoonwater (58.Moerland), Louwers, L.de Ruiter, Wassing, Van Wetten (84.Voets).

 

Bron: LD/HK, foto met dank aan Martin van Soest.

Note redactie: er volgt nog een ruime nabeschouwing met sprekers