Begin deze week vond in Delft voor de zestiende maal de inmiddels bekende toernooibeurs plaats voor het jeugdvoetbal. Na elf jaar bij DHL en drie jaar Wippolder, werd de beurs nu, voor de tweede keer, gehouden in het clubgebouw van DVV Delft.

 

Organisator Alex Pronk, ook medewerker van Haaglandenvoetbal, was bijzonder tevreden dat zo’n 80 personen, verdeeld over 35 clubs – net geen record – acte de présence hebben gegeven. ,,De bedoeling van deze beurs is om naast het leggen van contacten ook de mogelijkheid te bieden om uit- en thuistoernooien te regelen voor alle jeugdelftallen”, legt Pronk uit. ,,Er zijn zelfs een paar clubs van buiten de regio naar Delft gekomen, zoals De Meern (uit de buurt van Utrecht). Ook de toernooisecretaris van deze club is tevreden naar huis gegaan. Overigens wil ik, via deze weg, alle voetbalverenigingen bedanken dat ze in groten getale zijn gekomen. Ook wil ik DVV Delft bedanken dat ik hier de toernooibeurs mocht organiseren.”

 

De nieuwe jeugdvoorzitter van DVV Delft, Rien van Driel, is ook tevreden over de opkomst. Hij was ook enthousiast over de beurs : ,,Na de introductie van mijn voorganger, Fred van Haasen, was ik blij dat Alex Pronk bij ons in de groep zit.”

 

 ,,Het is Fred, na jaren trekken, ook gelukt om hem in onze organisatie bij DVV Delft te krijgen. Ook zal hij actief blijven voor Haaglandenvoetbal.” Eén van de reacties van de toernooisecretarissen was: ,,Twee weken geleden was ik ook bij een andere toernooibeurs. Dat was voor hen de eerste keer, daar waren wat minder verenigingen aanwezig, daardoor kon ik mijn wensen niet helemaal uitwerken, maar hier is het wel gelukt!”

 

Redactie Haaglandenvoetbal