ts-voorschotenVan de vijf regionale tweedeklassers komen er als de weergoden dat willen komend weekend drie in actie. Op de zaterdag speelden Valken’68 en Kagia hun onderlinge wedstrijd al eerder in december. TAVV gaat als de nummer elf op bezoek bij de nummer vier Monster. Een dag later ontvangt Meerburg, de nummer voorlaatst, HMSH dat als vijfde de winterslaap in ging. Voorschoten’97 speelt een thuiswedstrijd en zal er alles aan doen om de positie op de ranglijst van meet af aan te verbeteren.

 

Nu al grote belangen voor Voorschoten’97

 

VS zo 16MQuaxHet is natuurlijk nog te vroeg om al over cruciale wedstrijden te spreken, maar dat het eerste treffen in 2013 van Voorschoten’97 niet onbeduidend is, mag duidelijk zijn. De groengelen bevinden zich na de eerste seizoenshelft in de gevarenzone en daar is ook Vredenburch terug te vinden. Voorschoten heeft vijf punten meer dan de rode lantaarndrager en zondag kan dus duidelijk worden hoe de vlag er bij hangt op Adegeest na afloop. Wordt de kloof verkleind naar twee punten, blijft het gaatje vijf punten of creëert de ploeg van Mo Bougrine lucht voor zichzelf en kan het aanpikken bij het forse peloton van middenmoters?

 

De laatste wedstrijd van Voorschoten’97 ging (onnodig) verloren. GDA stapte met een 2-1 zege van de piste af. Vredenburch kwam twee weken eerder toe aan de slotwedstrijd van de eerste reeks en verloor kansloos van het te sterke Delft (1-4). De laatste twee overwinningen van de ploeg van Piet Gelauf, bezig aan zijn vierde seizoen bij de Rijswijkers, stammen uit oktober 2012. De enige uitzege werd geboekt op VUC en GONA ging onderuit op het terrein van de Vredenburchers. Vorig seizoen debuteerden de blauwroden in de tweede klasse en eindigden als negende. Voorschoten’97 speelde zich dus een jaar later de tweede klasse in, tot nu toe met wisselend succes (zie ook elders het interview met Mo Bougrine). Op eigen veld kwam Voorschoten’97 tot nu toe uit op zeven punten uit zes wedstrijden. Er werd op dinsdagavond geoefend tegen eersteklasser UVS, dat met ruime cijfers te sterk was. Na Vredenburch volgt overigens een bekerwedstrijd tegen zondagtopklasser VVSB in de tussenronde van de districtsbeker waarin de Voorschotenaren indruk maakte in de eerder gespeelde wedstrijden.

 

Inzet foto: doelman Marcel Quax is weer inzetbaar na blessureleed in de voorbije maanden.