TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, 1B)- FC Boshuizen zocht al enige tijd naar een winstpartij en die kwam er voor het eerst in 2013. RKDEO was het slachtoffer van de dadendrang van de geelblauwen, hoewel de beslissing pas viel in het laatste kwartier. De Nootdorpers kregen in die fase drie draaien om de oren. De ploeg van Mario Koswal kroop door het resultaat net voorbij aan UVS, dat niet in actie kwam vanwege een beroerd veld bij PFC in Geervliet.

 

Het betekent dat FC Boshuizen nu vierde is met Magreb’90 in zicht als de nummer drie. Die ploeg ging namelijk kopje onder bij Excelsior’20. Ook De Meern en Nieuwerkerk wonnen niet en dus doen de beide Leidse clubs mee in de strijd om de tweede plaats, waarvan nog steeds niet duidelijk is of die plaats recht geeft op rechtstreekse promotie.

 

Koswal had dus wel engelengeduld nodig om zich uiteindelijk in de handen te kunnen wrijven. ,,Het ging moeizaam. We hadden heel veel balbezit en we kregen zeker wel onze kansen. Maar weer gunden we elkaar af en toe de bal niet en dan haal je er niet het maximale rendement uit. En als de tegenstander dan eenmaal gevaarlijk wordt en zo’n bal valt goed dan is het dus gewoon 1-1.”

 

Daddy Moses had de score geopend, maar halverwege was het dus gelijk tegen de nummer laatst, waarvan eerder niet was gewonnen (2-2). Moses kreeg onder meer nog twee kansen, maar na een actie van Marciano Gangadin prikte hij naast en in een andere situatie lag de doelman in de weg. De Nootdorpse doelman voorkwam wel meer treffers, maar na de 2-1 liep hij een blessure op en raasde FC Boshuizen door naar 4-1.

 

Toch was dat laatst niet logisch, want na de rust had de Leidse ploeg tegenwind. ,,Op zich maakt dat niet uit, maar dan moet je de bal weg laag houden, de flanken zoeken en compact spelen. Het duurde lang voordat we een bres konden slaan. Eigenlijk kwam de ommekeer pas nadat ik de hele voorhoede had gewisseld. Mehmet Güngör verving Gangadin, Nizar Lachkar kwam voor Moses en Shaban M’Famme kam in de plaats van Aimen Said. Zij maakten het verschil en daar ben ik blij mee, want ze zaten even in een dipje.”

 

Shaban M'Famme RamadhaniGüngör opende op M’Famme (foto) en de technicus vond Faysal Bouchkache voor de 2-1. Daarna was het de beurt aan Güngör zelf en toen was het lampje definitief uit bij de hekkensluiter. De sterk ingevallen Lachkar liet Bouchkache zijn tweede doelpunt maken.

 

Koswal: ,,We hadden dan wel de controle, maar je moet de kansen nu eenmaal wel afmaken. Het was al na half vier en dus moesten we opschieten. Uiteindelijk kan je zeggen dat we redelijk eenvoudig hebben gewonnen. Bepaalde kansen waren trouwens overeenkomstig met die we een week eerder kregen. Dus echt met situaties van 3 tegen 1. Bij UVS hadden we zo ook op 0-2 moeten komen, maar tegen UVS heerst er een vloek op het afronden. Overigens was de 1-1 score al met al wel juist, maar toch..”

 

Komend weekeinde speelt FC Boshuizen weer twee keer thuis. VELO en Excelsior’20 komen dan op bezoek. ,,Op papier lager geklasseerde ploegen, maar wij spelen beter tegen voetballende ploegen. Dan is er meer ruimte en daar doen we meer mee. Ik verwacht dat we weer tegen een muur moeten spelen, maar we gaan ervoor. Deze overwinning was weer eens nodig, want het heeft te lang geduurd na de winterstop.”

 

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Rojer, Van As, Dogan, Maksimovas, Bouchkache, Marengo, Koc, Gangadin, Said, Moses.