ts-rcl(Zaterdag, 1B)- Vorige week kwam hij iets te laat en dat kostte Ozan Demirbas zijn basisplaats bij RCL. Dit weekend begon hij wederom op de bank, zag hij RCL overtuigend winnen bij WV-HEDW, maar viel zelf nog wel sterk in. De van Lugdunum overgekomen spits ziet het vertrouwen met de week groeien in Leiderdorp, niet in de laatste plaats door de tweede zege (1-4) op rij.

 

RCL speelde organisatorisch een beresterke wedstrijd in de hoofdstad en WV-HEDW wist zich er eigenlijk geen raad mee. Nick Scheurwater en Nick Permanand konden de Leiderdorpers al voor rust helpen aan een voorsprong, maar die weelde bleef uit. Nog uit, want in de tweede helft kreeg RCL een kwartet aan doelpunten op het conto. Vooral Nicky Wijsman had een heerlijke middag met twee doelpunten, waarbij eenmaal het predicaat ‘wonderschoon’ mocht worden gebruikt. Een solo a la Alberto Tomba werd fraai afgerond. Ook Jonas Farih en Permanand, met enige hulp van de tegenstander, lieten de roodwitten juichen.

 

Eerst maar eens gevraagd naar de gemoedstoestand van Demirbas. ,,Op de bank zitten is natuurlijk niet leuk, maar de winst voelt wel heerlijk aan. Vorige week was ik mijn voetbalsokken vergeten en ik besloot terug te gaan naar huis. Vervolgens was de brug open. Jaja het klinkt als een waardeloze smoes, maar het klopt. Ik was dus te laat en de regels zijn dan dat je op de bank plaats moet nemen. Terecht en klaar. Vervolgens won de ploeg en dan snap ik dat de trainer het laat staan. Het is aan mij om me er weer in te spelen. In elk geval kreeg ik wel een kans na rust om me weer te laten zien en ik hoop dat ik weer in de buurt kom van een basisplaats. Maar bovenal; dit was een prima overwinning op een goeie tegenstander en dat komt deze groep toe.”

 

Het seizoen startte voor RCL met drie nederlagen, waarbij de ploeg twee keer voor gaas ging in de slotfase. Nu lijkt de weg omhoog gevonden te zijn. De aanvaller: ,,We speelden kort op elkaar met de linies en die strijdwijze sorteerde effect. We gaven vrijwel niets weg en kregen steeds meer het idee dat er meer in zat dan een punt. Eigenlijk verliep het eerste halfuur geruisloos. Daarna kreeg RCL twee of drie opgelegde kansen die er helaas niet in gingen. Dat prettige gevoel om niet onder te hoeven doen voor de tegenstander hebben we na rust kunnen omzetten in doelpunten.”

 

Demirbas werd in de tweede helft gebracht en trainer Ben Kottenhagen besloot ook het systeem enigszins aan te passen. ,,Dat heeft de trainer echt heel goed gezien. We gingen 4-4-2 spelen om ons middenveld te versterken. Op die manier zouden we hen kapot spelen en daar kreeg hij volledig gelijk in. Hij heeft zijn huiswerk prima gedaan en ik kan niet anders zeggen dat dit niet de eerste keer was. Wat dat betreft is dit wel een enorme stap voorwaarts. Niets ten nadelen van Lugdunum overigens, maar de keuze voor RCL is voor mij een juiste geweest. Misschien had ik dat eerder moeten doen, maar voor nu voelt het in elk geval uitstekend aan.”

 

RCl wint en dus hoeft Kottenhagen niets te veranderen? ,,Dat zou kunnen en is niet vreemd. Ik wil niet arrogant overkomen, maar ik denk wel dat ik weer aan spelen ga toekomen. Daar ben ik ook voor gekomen, maar Jonas doet het prima en ik snap de keuze van de trainer op dit moment. Ik ben volwassen genoeg om in te zien dat hij vorige week niet anders kon.”

 

Demirbas spreekt sowieso met lof over de trainer. ,,Veel van wat Kottenhagen beweert of aangeeft, komt uit. Dat is voor hem leuk, maar ook voor de groep. De staf is heel erg goed bezig met de voorbereiding op de komende wedstrijd. Het scheelt wat dat betreft ook wel dat GHC ons telkens voorgaat met onze komende tegenstander. Er wordt informatie uitgewisseld. RCL is aan het begin nog zoekende geweest, maar het gaat beter en beter. We staan nu plotseling achtste en met deze ploeg kunnen we mijnsinziens in de middenmoot gaan spelen. Ik leer hier heel veel. RCL heeft met Wesley Slingerland een spitsentrainer in huis. Van hem leer ik heel veel, hij heeft op niveau gespeeld. Het zit hem vaak in kleine facetten en details wat hij aangeeft, maar daar word ik als speler absoluut beter van. Misschien heb ik wat verloren jaren achter de rug, maar ik ben nog ambitieus genoeg om mezelf te willen verbeteren. En daarbij bof ik ook nog eens met snelle buitenspelers. Het voelt goed zo bij RCL.”

 

Bij RCL viel naast Demirbas ook Youri de Boer in en voorts bracht Kottenhagen A-junior Ali Barokzay voor het eerst binnen de lijnen.