ts-uvs(Zaterdag, 4A)- De zaterdagtak van UVS bungelt tussen de staartploegen en de onderste helft van de middenmoot. De ploeg uit de kikkerpolder is negende en heeft net even meer dan 1 punt per wedstrijd gemiddeld. Vier duels werden gewonnen, geremiseerd werd er nog niet en zeven ontmoetingen gingen verloren.

 

Bij Meerburg was Charl van Goozen een succesvol trainer. Een paar keer mocht hij het genoegen smaken met een door hem geleid team te promoveren. Begin dit seizoen kwam hij aan het roer te staan van de zaterdagtak van UVS en de resultaten hier vallen hem niet mee.

 

,,We verloren de eerste vier wedstrijden. Daar werd ik niet vrolijk van. De volgende drie wonnen we. We zijn te wisselvallig is een kreet in het voetbal. Ik weet niet hoe ik onze resultaten anders moet noemen. Ook in de verloren matches speelden we soms heel aardig, maar te vaak  viel dan net dat doelpunt bij ons. Het is dan lastig voetballen. Om dan toch ons doelpunt mee te pakken gingen we meer aanvallend spelen. Jammer genoeg leverde dat alleen maar doelpunten voor onze tegenstander op.”

 

,,Ondanks het feit dat we te veel verliezen blijft de sfeer goed in het team. Onze selectie is door langdurige blessures ook erg smal. We misten zo Michael van der Heiden, Mark Teske en Raymond Kulsen. Je kunt dan rustig spreken van een aderlating. Ik hoop dat ze bij de start van de tweede seizoenshelft er weer staan. Ik kan dan vermoedelijk ook beschikken over Vincent Vergeer. Een onbekende naam misschien, maar hij was ooit een zeer veelbelovend talent. Hij koos destijds voor een maatschappelijke carrière, maar hij krijgt nu weer meer tijd om te ballen. Als ik afga van wat ik op een paar trainingen heb gezien kunnen we nog veel plezier van hem beleven.”

 

,,De grootste zeperd was de wedstrijd tegen Woubrugge. Zo sta je met 2-1 voor en zo loop je met gebogen hoofd het veld af na met 2-5 op je, eh, kop te hebben gehad. Onze beste wedstrijd was tegen SVOW. We maakten de winnende goal  in geloof ik de 97e minuut. Let wel, we stonden met tien man he! Dat zijn de mooiste momenten in de sport. SVOW zal het minder mooi gevonden hebben haha.”

 

,,Hoeveel punten we meer hadden kunnen hebben? Als alles had meegezeten denk ik een puntje of vijf. Maar goed, zoveel geluk hebben we niet gehad. Wat we zeker willen verbeteren is de scherpte voor het doel van de tegenstander. Alle kansen benutten is onmogelijk, maar meer doeltreffend zijn is ook voor ons te doen. Natuurlijk willen we ook zo verzorgd mogelijk spelen met een opbouw van achteruit en zoveel mogelijk de flanken benutten.”

 

Begin december hebben we met de groep de eerste seizoenshelft geëvalueerd. Er moet meer strijd worden geleverd, zo was de conclusie en ik ben het daar helemaal mee eens. Als dit al bij de groep leeft betekent dat aan de ene kant , dat ze het idee hebben, dat het daar tot nu toe aan ontbroken heeft en aan de andere kant, dat de schouders er meer onder gaan. Wat dat betreft kunnen we gelijk vol aan de bak tegen Docos. Met meer strijd én een voltallige selectie staan we dan voor een mooie uitdaging. Samen met VVSB zijn ze de sterksten uit de afdeling.”

 

,,Ik heb een eenjarig contract en een gesprek met het bestuur over volgend seizoen komt nog. De jongens hebben in ieder geval laten weten met me door te willen gaan en dat is iets waar je als trainer veel vertrouwen van krijgt.”

 

Note red: Verhaal is eerder geplaatst, maar er zaten twee schoonheidsfoutjes in. Waarvoor excuses. Nu dus de juiste versie.