HomeUVSInterviews UVSSterk optreden van UVS levert geen resultaat op

Sterk optreden van UVS levert geen resultaat op

-

Tweede klasse C (zaterdag)- UVS is voor het eerst onderuit gegaan in deze competitie. Op bezoek bij DONK verloor de equipe van John Hage met 2-1. De trainer baalde van de nederlaag, maar was vooral tevreden en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

,,Vorige week baalde ik van het resultaat tegen SVC’08. Toen was het niet goed genoeg. Nu speelden we tot nu toe onze beste wedstrijd en daar heb ik met plezier naar gekeken. Je krijgt in de sport niet altijd wat je verdient. Ik weet echter ook dat we bij FC Oudewater juist wonnen in de laatste minuut. Nu was dat andersom en dat is natuurlijk even slikken, maar het heeft vooral te maken met onze spelopvatting. We spelen om te winnen en daar kleven risico’s aan vast.”

UVS kreeg twee doelpunten tegen op beroerde momenten. Zo scoorde de thuisploeg op slag van rust en in de extra tijd van de tweede helft viel de beslissing. Alex Pison had na de pauze wat terug gedaan. ,,Na onze 1-1 leken zij rijp voor de slacht en we speelden vol op de aanval om hen te kraken. Dat lukte helaas niet, maar het geloof bleef wel aanwezig. Dan is het jammerlijk dat zij alsnog wel scoorden. Ik sprak na afloop met de trainer van DONK en hij verontschuldigde zich min of meer. Dat zegt ook wel wat, denk ik.”

Hage moest het stellen zonder de zieke Mart Spierdijk en de in de warming-up haakte Tim van Dam af. ,,Dat waren aderlatingen, maar daarachter verschuil ik mij zeker niet. Er stond een prima team en we hebben gewoonweg een goeie wedstrijd op de mat gelegd. DONK zakte hoofdzakelijk in en loerde op de counter. Dat is ook een spelopvatting en dat leverde hen dit keer de winst op. Als wij dit niveau kunnen blijven aantikken of zelfs nog kunnen verbeteren, zie ik de komende wedstrijden zeer positief tegemoet. Dit UVS gaat de goede kant op.”

Luca van Belen stond weer tussen de palen bij UVS. De jongeling, overgekomen van Quick Boys, hoopte minuten te gaan maken in de tweede klasse. Vooralsnog is hij de eerste doelman geworden in de Kikkerpolder. ,,Daar hoop je op, maar ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Twee concurrenten haakten echter af en zo kreeg ik mijn kans. Het gaat tot nu toe lekker en ik voel me hier al volledig thuis. We hebben echt een leuke groep en tegen DONK is er ook prima gespeeld. Het resultaat bleef jammer genoeg achterwege, maar we verdienden absoluut meer. Ik wil me hier verder ontwikkelen en ik ben blij met de gemaakte keuze.”