golsport(Zondag,4A)- Het is duidelijk dat GOL Sport op de goede weg is. Dit seizoen werd het nieuwe complex geopend en het eerste elftal op zondag presteert zeer behoorlijk. De ploeg van trainer Taoufik Maatoug blijkt moeilijk te kloppen en was tot dit weekend terug te vinden op de vijfde plaats. Er werden 26 punten behaald en de achterstand op FC Rijnland bedroeg slechts twee punten.

 

Wel hadden de groenwitten nog een wedstrijd tegoed, welke dit weekend werd gespeeld in Leimuiden tegen Kickers ’69. Deze tegenstander was terug te vinden op de derde plaats en had vier punten meer dan de Leidenaren. Bij deze ontmoeting was het de grote vraag of GOL Sport in de strijd om de nacompetitie stadgenoot FC Rijnland voorbij zou streven.

 

GOL Sport kwam als een komeet uit de startblokken en ging op jacht naar een snelle openingstreffer. De thuisploeg werd compleet overrompeld en het was voor de mannen van Cees de Roode maar te hopen dat de groenwitte storm snel zou gaan liggen. Niets bleek echter minder waar, want de Leidse ploeg stapelde kans op kans. Dat het bij rust dan ook slechts 0-3 stond, kon als een klein wonder worden gezien.

 

De Leidenaren zaten dus op rozen, maar het was zaak om niet te vroeg te juichen. In de tweede helft kwam Kickers ’69 weliswaar iets beter in de wedstrijd, maar de bezoekers waren op alle fronten simpelweg net wat beter. Ondanks het duidelijke overwicht kwam de thuisploeg via een benutte penalty enigszins terug in de wedstrijd. GOL Sport bleef daarentegen heer en meester en niet veel later was de marge alweer drie. Vervolgens maakte de thuisploeg er uit een corner 2-4 van en bepaalde GOL Sport de eindstand op 2-5. De doelpunten van GOL Sport kwamen op naam van Mohamed Achahbar (2), Adil Moutaoussut (2) en Khalid Oulgout. Voor de ploeg van Cees de Roode scoorden Pascal Boerse en Joey van den Berg.

 

GOL Sport-trainer Maatoug was in zijn nopjes met deze goede overwinning: ,,We waren vandaag oppermachtig. In de wedstrijd tegen Warmunda was dit ook al het geval en het is mooi dat we deze lijn door kunnen trekken. We waren op alle fronten een klasse beter dan Kickers ’69 en zijn eigenlijk nog veel te lief voor ze geweest. Als je kijkt naar de kansen die wij hebben gekregen, hadden we er meer dan tien moeten maken. Daarnaast zegt het al genoeg dat zij scoren uit een penalty en een corner. Ik ben dan ook blij met het aantal kansen, de wijze waarop we de duels zijn aangegaan en het feit dat we compact hebben gespeeld. We hebben Kickers ’69 simpelweg geen kans gegeven.”

 

Toch blijft Maatoug wel gewoon met beide benen op de grond: ,,Vandaag leek het wel een trainingspartij, maar volgende week kan het zomaar weer anders zijn. We moeten nog wat beter met onze kansen omspringen en ons blijven verbeteren. Wel hebben we het nu allemaal in eigen hand. Als we nu nog twee keer winnen, hebben wij gewoon een periodetitel. De andere teams kunnen dan hoog of laag springen, maar die pakken ze ons dan niet meer af. We leven nu van wedstrijd tot wedstrijd, waarbij in de komende week wordt toegewerkt naar de uitwedstrijd tegen Leidsche Boys. De blik is dan ook volledig gericht op het huidige seizoen en wat er daarna allemaal gebeurt, zien we dan wel weer. Ik heb het volste vertrouwen in mijn ploeg en ben ervan overtuigd dat het goed komt. Hoe groter de druk, des te volwassener de ploeg.”

 

Kickers’69, dat een paar maanden terug nog aansprak mocht maken op de titel heeft ondertussen nog maar een punt voorsprong op de kadeploeg en ook FC Rijnland hijgt nog nadrukkelijk in de nek van de formatie uit Leimuiden. Er liggen nog spannende slotronden in het verschiet, waarbij op 5 mei GOL Sport gastheer zal zijn van FC Rijnland..