voorbeschouwing167x60Een gerechtvaardigde vraag na het dramatische optreden van afgelopen zaterdag in en tegen hekkensluiter Wassenaar. Een beschamende nederlaag (4-1) waar ‘verder geen woord aan valt te wijten’ , is op de site van de club te lezen. Het kan dus alleen maar beter gaan tegen die andere opponent uit Wassenaar, Blauw Zwart. ,,Het was inderdaad dramatisch”, bevestigt ook Hubert Meulman. ,,Heel slecht na een mooie serie, heel erg jammer ook”, blikt hij terug op een wedstrijd die maar snel uit het brein moet worden gewist.

 

De heenwedstrijd tegen de gasten van komend weekend roept prettigere herinnering op. ,,Dat was een goede wedstrijd van twee kanten, al was het een wonder dat het toen 0-0 bleef.” Hoe kijkt de ‘verdedigende student’ tegen de komende confrontatie met subtopper Blauw Zwart aan? Zoals een goed sportman betaamt natuurlijk positief. ,,Met een betere instelling dan afgelopen zaterdag moet er toch wel weer een overwinning voor ons in zitten. Ik heb er wel vertrouwen in en gok daarom op een 1-0 overwinning. Daar ben ik al tevreden mee.”

 

Collega verdediger Peter van Diggele kan ook niet ontkennen dat het tegen Wassenaar een drama was. ,,Wat een domper”, treurt hij nog na. Hij verwoordt het cynisch:  ,,Het is bijna des LSVV’s om tegen de laatste te verliezen om dan tegen andere teams een goed resultaat neer te zetten.” Zit dat goede resultaat er tegen Blauw Zwart er ook weer in? Ook Van Diggele weet zich nog haarfijn te herinneren dat het eerste duel van een goed niveau was. ,,Wij speelden toen met enkele invallers, maar ik geloof dat dit komende zaterdag ook zo is.”Het is inherent aan het met regelmatig wisselende bezettingen spelende team dat door dé nestor in het Leidse trainerswereldje, Wim Mugge, in elkaar moet worden gepuzzeld. ,,Eigenlijk hoeven we van geen enkele tegenstander te verliezen”, acht Peter desondanks de aanwezige kwaliteiten in, ,,maar de wisselvalligheid moet er uit. Ons doel was een vierde plaats en het ging ook goed met drie overwinningen op rij, maar die wedstrijd tegen Wassenaar….. “

 

Net als zijn kompaan Meulman in de afweerlinie weet hij op voorhand dat het een lastige wedstrijd zal worden, maar acht hij dat “er toch wel een kansje in zit”. Dan zal er in de Kikkerpolder beter huiswerk moeten worden gemaakt dan vorige week. De studenten zullen dit seizoen allicht niet promoveren op hun proeve van bekwaamheid. Daar hebben zij een paar steekjes te veel voor laten vallen. ,,Maar lekker mee blijven ballen” is wel het credo wat Meulman hanteert. Maar vooral ook ballen tegenhouden, want dat is waar de beide mannen voor in het veld staan. Uit lukte het ook, dus waarom ook nu weer niet?

 

Overigens blijft LSVV’70 altijd zichzelf. Of er nu gewonnen of verloren wordt, humor kan de club niet worden ontzegd. Zo werd Joppe Gloerich vorige week uitverkoren bij het weekelftal van leidenamateurvoetbal.nl. Het zorgde bij de club voor commotie, getuige een bericht op de website van de oranjehemden. Onze redactie moet dat simpelweg even delen met ons lezerspubliek.

 

Bericht op de LSVV’70-website: Met gepaste trots kijkt heel LSVV-minnend Leiden deze week naar het elftal van de week. De naam van Joppe Gloerich pronkt in de voorhoede, te midden van spelers van Roodenburg en GHC. De immer onderschatte Gloerich beheerst de kunst van het simpel spelen, loopt altijd over van ijver, en speelt immer in dienst van de Sleutelstedelingen. Afgelopen zaterdag viel hij tegen UVS in, veertig minuten voor tijd en bij een 1-0 achterstand. De Didammer nam de ploeg op sleeptouw, wat resulteerde in een klinkende 1-4 zege. Ook Gijs Zimmerman en Hubert Meulman waren genomineerd voor het Elftal van de Week. ‘Ik zie dit als een beloning voor de vele uren trainingsarbeid’, reageert Gloerich nuchter op zijn uitverkiezing. ‘Ik ben veel mensen dankbaar voor hun steun in mijn leven. De Big Seven, die jongens om wie het gaat weten wie het zijn, mijn ouders, mijn zusje, mijn broer. Mijn wiskundeleraar Kremers op het Liemers College in Zevenaar, mijn hond Max, die trouwe viervoeter. Verder natuurlijk Wong, van wie ik velen fijne kneepjes heb geleerd, Daniel Bartelds natuurlijk, mijn manager Bjorn Rijgersberg, mijn collega’s bij Elsevier, trainer Wim Mugge. En ik mag Koos de Bruin ook niet vergeten, evenals mijn krantenbezorger, elke ochtend staat hij er weer, de kelners van grand cafe Van der Werff, Eefje Steegh, Geertje Rasing, Gijs Oostendorp, Rick van der Hulle. Oja, ook Nelson Mandela ben ik dankbaar, net als Marco van Basten, Stefan Petersson en Gary Lineker.’ En zo ging Gloerich nog een klein half uur door.

 

Nog een tip tenslotte van onze redactie aan het keurkorps van Wim Mugge. Zorg voor stringente bewaking van Boy Houtman, doelpuntenmaker van Blauw Zwart. Hij scoorde afgelopen weekend vier keer tegen Football Factory.