zaterdag, april 27, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV'70 kan gaatje niet verkleinen, SJC op rozen

LSVV’70 kan gaatje niet verkleinen, SJC op rozen

-

Vijfde Klasse A (zaterdag) – In de Kikkerpolder werd de spannende titelstrijd tussen LSVV’70 en SJC nog niet beslist, maar het gelijke spel, 1-1, was voor de bezoekers een fikse stap richting het kampioenschap. De Leidenaren hadden het gat van vier punten met koploper SJC kunnen verkleinen, maar lieten dit na.

In de openingsfase van de wedstrijd was het belang van het treffen gelijk zichtbaar. Beide teams gooiden veel energie in de  strijd en het spel verplaatste zich snel van kant naar kant. Naarmate de tijd verstreek bleek het middenveld van cruciaal belang. De twee kanshebbers voor de titel maakten elkaar hier het voetballen moeilijk waardoor de echte grote kansen nog uitbleven.

De eerste mogelijkheid, halverwege de eerste helft, leidde direct tot een treffer. Stef van der Zalm slingerde uit een corner de bal voor het doel van LSVV’70, waarbij Stijn Dahler het meest attent was en voor z’n man kwam om de openingstreffer binnen te knikken: 0-1. Hierna bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. LSVV’70 liet zich niet van de wijs brengen en ging stoïcijns door met het zoeken naar mogelijkheden om het doel van de bezoekers te belagen. De thuisploeg had daardoor veel de bal, maar creëerde nog geen concrete kansen. SJC wachtte af en loerde op een tegenstoot. Beide partijen slaagden er echter niet in te scoren.

Na de rust kwam LSVV’70 goed de kleedkamer uit, want al snel zorgde de ploeg voor gevaar in de zestienmetergebied. Jiddo Doornenbal: ,,Leo Casteel ging heel goed door, waardoor ik de bal kreeg. Ik miste in eerste instantie de bal eigenlijk, maar daardoor kon ik beter aanleggen voor mijn tweede poging en die ging er gelukkig in.’’

Zo maakte de spits de gelijkmaker voor de thuisploeg en bracht daarmee de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Na deze treffer werd er door beide teams flink gewisseld om de intensiteit en het tempo in het spel te houden. Op dit punt in de wedstrijd was er niet te voorspellen wie er met de overwinning naar huis zou gaan. Na een spannende slotfase met kansen over en weer bleef het toch bij een gelijkspel en zette SJC een goede stap richting het kampioenschap.

LSVV’70 zal promotie moeten afdwingen in de nacompetitie, zo lijkt het. De doelpuntenmaker aan Leidse zijde: ,, Dit was eigenlijk onze laatste kans om het nog echt spannend te maken, want ik zie SJC met het resterende programma niet twee keer verliezen. We hebben wel echt alles gegeven, dus daar heeft het zeker niet aan gelegen. Sommige ballen moeten ook net even goed vallen om hier met een goed resultaat van het veld te stappen. SJC stond verdedigend heel goed, waardoor het voor ons niet makkelijk was.’’

SJC krijgt volgende week het herboren Bernardus op bezoek. Voor LSVV’70 staat een klassieker op het programma: de derby tegen Football Factory.

LSVV’70 – SJC 1-1 (0-1). 25. Dahler 0-1, 51. Doornenbal 1-1.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van der Meer, Bakker, Van der Graaf, G. Leugering, Weijers, R. Leugering, Groenendijk, Verdoes, Loos, Doornenbal.

Basisopstelling SJC: Haasnoot, Broekhof, Van Duyn, Vilasaku, Taskin, Den Elzen, Gorter, Brinkman, Steenvoorden, Van der Zalm, Dahler.

Must Read