ts-lsvv70(Zaterdag,4A)- Coach Wim Mugge noemde hem ‘als vanouds op dreef’. Hangende linksbuiten  Alphert Christina was met een vroege goal en een constante dreiging aan de bal een van de uitblinkers in de 2-1 thuiszege van LSVV op Blauw-Zwart. De 31-jarige Christina is aan zijn laatste wedstrijden voor LSVV bezig. Na dit seizoen stopt ‘het torengebouw’ bij de Leidse studentenploeg.

 

Ploeggenoot Freek Jansen zei dat er nog een aantal verwoede pogingen ondernomen gaan worden om Christina toch nog op andere gedachten te brengen. Daarmee geconfronteerd barstte de boomlange linkspoot in lachen uit. Zijn besluit staat vast. ,,Mijn eerste kindje is nu zeven maanden oud. Met de voetbal ben je toch een groot gedeelte van de zaterdag weg. Dat hakt erin, omdat ik naast mijn werk ook nog een driejarige opleiding doe waar ik gemiddeld drie avonden per week aan kwijt ben. Ik ben gewoon echt heel druk.”

 

,,Ik blijf wel in de zaal actief, dus helemaal weg bij LSVV ga ik niet. Met het zaalvoetbal ben ik een uurtje kwijt, dat is gewoon een stuk praktischer”, vervolgde Christina. ,,Bovendien blijf ik oproepbaar voor het veld als de nood aan de man is.”

 

Dat laatste klinkt in elk geval als muziek in de oren bij zijn makkers en de trainer, want Christina is niet enkel een bruikbare kracht, maar hij krijgt ook de lachers op zijn hand wanneer hij regelmatig vlak voor een wedstrijd zijn trommeltje voor de dag haalt met wat boterhammen van huis.

 

Christina diende voor lange tijd LSVV. ,,Ik denk een jaar of tien. Tijdens mijn studie chemie kwam ik erbij, we speelden toen nog op het sportcentrum. Ik zit er dus lang. LSVV blijft een cultclub, alleen al vanwege de manier van benadering. Voor het grootste gedeelte ben ik er altijd bij geweest, misschien op een paar weekendjes weg na dan. Het is altijd maar de vraag wie er bij is bij ons.”

 

Lovende woorden heeft Christina over voor coach Mugge. ,,Wim is natuurlijk Mister LSVV. Hij zit er veel langer dan ik. Wim voelt de groep goed aan, gooit het balletje altijd goed op.” Christina had zelf een goede verklaring voor zijn sterke spel. ,,Het weer he”, zei de opgewekte ‘danser’, om vervolgens zijn lachsalvo’s over de Kikkerpolder te spuien. 

 

En toen weer met een serieuze blik. ,,Ik vond ons de betere ploeg. Die vroege 1-0 van mij was natuurlijk lekker. Het verbaasde me eerlijk gezegd dat die keeper bleef staan, daardoor werd het mij erg makkelijk gemaakt. Daarna had de scheidsrechter ons wel drie penalty’s voor handsballen kunnen geven. Hij kan natuurlijk niet alles zien, maar nu werden wij wel erg tekort gedaan.” Neal Petersen maakte tien minuten voor tijd 2-0, waarna Frank van Deursen nog iets terugdeed voor Blauw-Zwart. LSVV en de Wassenaarders zullen binnenkort terug te vinden zijn in de nacompetitie.

 

,,Wij draaien een erg goede tweede seizoenshelft”, zegt Christina, die met de Leidse ploeg vorig seizoen via de nacompetitie de derde klasse moest verlaten. ,,Ik vraag me af of de club weer moet willen om terug te keren naar dat niveau . Ik denk het niet op zich, hoewel er wel weer een aantal jongens schijnen bij te komen.”

 

Trainer Mugge: ,,Dat laatste hopen we allemaal. Als het klopt van de namen die ik doorgekregen heb dan liggen er voor ons zeker mogelijkheden in de derde klasse. Komt er niets bij dan moeten we blijven zitten waar we zitten. Daar hoef je niet doorgeleerd voor te hebben.”

 

Overigens was de voltallige selectie van DoCoS aanwezig, omdat een nederlaag van Blauw Zwart de titel zou opleveren voor de Leidenaren. Zover kwam het dus(daarover spoedig meer, red.) en als blijk van dank schonk de kampioen de nummer vier bier. Dat gebaar werd met met gretigheid en dankbaar in ontvangst genomen door het flamboyante gezelschap van veldmaarschalk Mugge.