HomeVierde klasseMeerburgMeerburg nadert koppositie na nipte winst op Van Nispen

Meerburg nadert koppositie na nipte winst op Van Nispen

-

ts-meerburg(Zondag, 3A) – ,,We zijn lekker bezig’’, reageerde Meerburg-verdediger Jeroen Verboon na de derde overwinning op rij. De formatie van Nico van der Salm was afgelopen zondag in eigen huis te sterk voor middenmoter Van Nispen. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de nummer drie na de 1-0 van Joep Vuuren. Vlak na de pauze ging het echter even mis in de defensie van de gastheren: 1-1. Een kwartier voor tijd zorgde aanvaller Barry Verboon – pas met zijn tweede van het seizoen – met een fraaie lob dat de drie punten alsnog in Zoeterwoude-Rijndijk bleven.

Jeroen Verboon resultaat,,We hadden eigenlijk de hele wedstrijd overwicht op de tegenstander’’, aldus Jeroen Verboon (foto). ,,We kregen veel ruimte en kansen. Ook hadden we het meeste balbezit. We waren gewoon de betere ploeg. Toch hadden we het na rust nog lastig. We waren we het even kwijt. Dat blijkt ook wel uit die tegengoal. Na de 1-1 stond het redelijk. We hadden weer het initiatief in de wedstrijd.’’

Lange tijd liet de 2-1 op zich wachten, maar Barry Verboon maakte uiteindelijk de winnende. Even later had hij overigens het duel definitief op slot kunnen gooien, maar de aanvaller faalde één-op-één met de keeper van Van Nispen. ,,Dat is het enige dat we onszelf kunnen verwijten’’, aldus de andere Verboon. ,,We hadden meer moeten scoren. Bij rust had het duel al beslist kunnen zijn. De verdediging stond wel gewoon goed. We moeten dat meenemen naar volgende week met uitzondering van die inkak-periode vlak na rust.’’

Van de zes overwinningen dit seizoen pakte Meerburg overigens maar één driepunter met meer dan een doelpunt verschil. Enkel bij Verburch werd vorige week met een ruime marge gewonnen (4-0). Jeroen Verboon vindt dat er weinig moet veranderen. ,,We zijn nu lekker bezig. Okay, misschien scoren we te weinig, maar de resultaten zijn er. En nogmaals: de verdediging staat goed.’’

Door de derde winstpartij op rij blijven Van der Salm en zijn mannen koploper FC Lisse achtervolgen. Den Hoorn verspeelde afgelopen weekend punten bij Alkmania (1-1) en staat ondertussen op een gelijk aantal punten als Meerburg. Aanstaande zondag spelen beide ploegen toevalligerwijs tegen elkaar. Een belangrijke pot voor beide partijen. Verboon: ,,Dan moeten we laten zien waar we staan. We kunnen gelijk zien wat er dit seizoen in zit. Natuurlijk moet dat in de loop van het seizoen blijken, maar als we deze wedstrijd winnen blijven we meedoen om het kampioenschap. Maar goed, het belangrijkste is dat we eerst een periodetitel pakken. Dat moet wel gaan lukken. In de tweede periode staan we er nu goed voor. We staan bovenaan met FC Lisse samen. Het moet voor ons gaan gebeuren volgende week.’’