ts-roodenburg(Zondag, 4A)- De zondagtak van Roodenburg kijkt niet terug op een geslaagde eerste seizoenshelft. Halverwege wordt de voorlaatste positie ingenomen en werd er pas tweemaal een wedstrijd winnend afgesloten. Op verplaatsing werden slechts twee punten gesprokkeld en dus moet 2013 de eerste uitzege brengen voor de ploeg van de verbeten Robin van Wieringen.

 

,,We staan bijna laatste, dus het zou volslagen idioot zijn om te zeggen dat ik een tevreden man ben. We hebben te veel wedstrijden verloren. Voor mijn gevoel was dat niet altijd nodig. Waar wij tekort schieten is onze mentale hardheid of weerbaarheid zo je wilt. Zodra we op achterstand komen gaan de koppies omlaag en laten we alles gelaten over ons heen komen.”

 

,,Onze eerste wedstrijd tegen Warmunda geeft precies aan wat ik bedoel. Tot vlak voor tijd staan we met 1-0 voor en dan scoort onze tegenstander. Vervolgens stort onze organisatie in elkaar, men gelooft er niet meer in met als gevolg dat het uiteindelijk nog 1-3 wordt. Onvolwassen noem ik het. Gek eigenlijk als je bedenkt dat onze gemiddelde leeftijd 24 is. Het is dan moeilijk die mentaliteit te veranderen. Het team en ik beseffen dat er wat betreft wat moet gebeuren en we werken er dan ook hard aan.”

 

,,Onze 1-0 overwinning op GOL Sport is een voorbeeld van hoe het wél moet. Achter hielden we het goed dicht en we geloofden in elkaar en de overwinning.  Eigenlijk hebben we geen kans weggegeven.  Die effectiviteit wil ik in 2013 meer zien.”

 

,,Een keer zijn we helemaal weg gespeeld en dat was tegen Rijnland. Hierover zwijgen is het beste wat je kunt doen. Mag ik dan nog een mooie match noemen? Tegen Leidsche Boys stonden we met 2-1 achter. Toen toonden we wel die beleving die ik wel eens miste. Het werd toen ook 2-2 en het was een beloning voor onze inzet.”

 

Wat betreft de tweede helft van het seizoen leg ik de lat hoog. Misschien zullen mensen me voor gek verklaren als ik zeg, dat ik op een periodetitel hoop en dat we uiteindelijk in de middenmoot zullen eindigen. Dit baseer ik niet helemaal op niets. We krijgen voorin versterking van Ibrahim en dat is een jongen, die maar een klein kansje nodig heeft om  te scoren. Door zijn studie kon hij te weinig trainen en voetbalde hij tot nu toe in het tweede, maar hij komt er nu bij. Ik heb vertrouwen in die gozer. Ergun Bayran kan een andere versterking worden. Wat we voorin misten is iemand die de bal vast kan houden. Bayran kan de man worden die we zochten. Achterin kan ik rekenen op Abdul Farhane. Hij is ijzersterk en meer dan een gewone aanvoerder. Hij doet zoveel voor het team, daar neem ik diep mijn petje voor af.”

 

Dit jaar ben ik voor het eerst hoofdtrainer en ik geniet er elke minuut van. Hiervoor heb ik jaren de jeugd getraind. Van Roodenburg ja. Op mijn vijfde werd ik lid van deze prachtige vereniging. Een andere vereniging kon simpelweg niet.  Ik kom zelf uit Leiden Noord en mijn vader en andere familieleden speelden voor de club. Roodenburg zit in mijn hart . Ik wil wat betekenen voor de club en dit elftal naar een hoger niveau proberen te tillen. Plannen en ambitie genoeg. Volgend jaar wil ik mijn TC 2 halen en het liefst bij Roodenburg. Ik ben pas 27 en ik wil uiteindelijk natuurlijk ook kijken waar mijn top ligt.”