ts-woubruggeStilaan naderen we de laatste clubs met en terugblik op het seizoen. Dit keer is het de beurt aan Woubrugge, dat recent nog deelnam aan de nacompetitie. Katwijker Arie van Duijn doet er niet geheimzinnig over. ,,Ik was er nog nooit geweest. Bij een echte dorpsclub zo midden in de polder. De club was voor mij volkomen onbekend.” Maar na één seizoen kent Van Duijn de club Woubrugge en de club kent hem.

 

De ‘click’ is er. De samenwerking en de onderlinge verstandhouding die bijna leidde tot promotie van de groen-witten die zo graag de terugkeer in de derde klasse hadden gevierd. Maar DoCoS was een maatje te groot en werd ook in de ogen van de oefenmeester de terechte kampioen. De nacompetitie zou nog soelaas hebben kunnen bieden maar na de onverwachte 1-0 nederlaag uit bij VVSB, was de kans op promotie al tot een minimum gereduceerd. De laatste thuiswedstrijd zou dan met ruime cijfers van Sportief moeten worden gewonnen maar ook deze ging verloren (2-3). Arie van Duijn gaat met zijn team in de herkansing en richt zich op zijn tweede seizoen bij de club. Want de club en de trainer gingen voor minimaal nog een jaar de verbintenis aan. ,,Ik heb het vertrouwen gekregen.”

 

Andere trainer

Van Duijn over zichzelf: ,,Ik ben een andere trainer. Misschien anders dan ze gewend waren.”Maar die ‘andere trainer’ had het toch bijna met zijn pupillen geflikt. ,,We zijn matig gestart maar zijn langzamerhand gegroeid. Het voetbal werd beter en op een gegeven moment kwamen we in de buurt van DoCoS, ook al was het gat nog zes punten. Het paasweekend heeft ons echter de das om gedaan”, ziet de trainer als breekpunt waardoor een titel op de buik kon worden geschreven. Het team verloor met 2-0 uit bij Blauw Zwart en speelde met 2-2 gelijk tegen Docos. Natuurlijk niet de minste opponenten dus dat is geen schande. ,,Ik geloofde er nog heilig in”, aldus de ambitieuze Van Duijn. ,,Maar uiteindelijk werd de Leidse ploeg de terechte kampioen.”Duur puntverlies tegen onder andere laagvlieger Aarlanderveen (1-1) brak aan het eind van de rit op. Arie verzuimt echter niet de goede trainingsopkomst van ‘zijn jongens’ te prijzen. Daar heeft het niet aan gelegen.

 

Tevreden

Toch is de Katwijkse timmerman er een die graag aan de weg timmert. Ondanks het missen van promotie klinkt hij toch tevreden. Dat komt mede omdat hij zich bij de club gesteund weet door een aantal fantastische mensen. Zonder anderen tekort te willen doen noemt hij de naam van Harry van der Weijden. ,,Een geweldige vent. Een uitstekende teamleider waar ik een goede onderlinge verstandhouding mee heb.” Samen met hem en de anderen wil hij met de selectie, die vrijwel geheel in tact blijft, weer enthousiast het nieuwe seizoen in gaan. Aangevuld met Maurice Bronsgeest (RCL), Ruud van der Sar (ARC), Marco van Heuveln en Michel Wolvers (v/h ook Woubrugge). Van Duijn wil slagen in zijn missie. Kampioen worden of via de nacompetitie vaarwel zeggen tegen de vierde klasse.

 

Statistieken:

Totaal: 24-55-67-22 (2e)

Thuis: 12-27-31-9 (4e)

Uit: 12-28-36-13 (4e)

Periode 1: 12-26-30-15 (3e)

Periode 2: 12-27-31-9 (3e)

De nul gehouden: 7x thuis, 5x uit

Niet gescoord: 1x thuis, 1x uit

Grootste zege: UVS thuis, 6-0

Grootste nederlaag: DoCoS uit, 4-1

Seizoen 2011/2012: 22-37-59-34