Afgelopen zaterdag was Lugdunum gastheer voor het derde gala van onze regionale voetbalwebsite Leidenamateurvoetbal.nl. Onder uitstekende weersomstandigheden werkten twee teams eerst een onderlinge wedstrijd af. De ploegen waren samengesteld op basis van de top uit het spelers-en topscorersklassement, georganiseerd door de redactie van de genoemde website. Vanwege vakanties en/of andere verplichtingen konden niet alle toppers van de partij zijn, maar hun plekken werden ingevuld door andere toppers, doelpuntenmakers of gastspelers.

De teams stonden onder leiding van het duo Alfons Groenendijk (dit seizoen trainer van Jong Ajax) en Patrick Heijmans (Roodenburg) en anderzijds Niek Oosterlee (Rijnsvurgse Boys) en Edwin Vurens (ex-trainer ARC en ooit prof van onder meer Sparta en FC Twente). Robbert Susan (Katwijk) en Erik Falkenburg (Go Ahead, komend seizoen NAC Breda) waren ‘ingevlogen’ als gastspeler. De wedstrijd stond onder de leiding van Dick Jol. (verslag vervolgd na de foto’s)

Nadat de spelers hun kunsten hadden vertoond aan het publiek, bestaande uit genodigden spelers, bestuursleden, trainers en anderen voetballiefhebbers, vond de prijsuitreiking plaats van de diverse klassementen. In de eerste klasse eindigde Jordy Groot (SJC) op de eerste plaats voor Maikey Parami (UVS) en Michael van Voorthuijzen (GHC). In het combinatieklassement van de tweede en derde klasse kwam Lars van der Pijl van TAVV tot de meeste punten en eindigde ploeggenoot Fanuel Waandels als tweede en Sergio Vrede van Lugdunum als de nummer drie. In de vierde klasse kwam Kevin Wassenaar (Leidsche Boys, za) op de hoogste trede van het ereschavot met Otmane Mouhyieddine (GOL Sport, straks Ter Leede) en Dave de Wit (Woubrugge) als zijn volgers.

Wassenaar was als doelman tevens de beste uit de vierde klasse, terwijl Arjan Hoogenboom van MMO als beste werd verkozen als sluitpost in de categorie tweede en derde klasse. Michael Verhoef van RCL pakte de prijzen als beste doelman van de eerste klasse. Bij de topschutters gingen de prijzen achtereenvolgens naar Evert van Rest (UVS, za), Patrick Schaap (FC Lisse, zo) en Jordi Wong (MMO). De klassementen kwamen tot stand uit vergeven punten via trainers, leiders of andere voetbaldeskundigen en waren de voorbije weken al zichtbaar op deze website.

Falkenburg werd onder meer nauw betrokken bij de prijsuitreiking. ,,Geweldig dat ook de minder hoog spelende clubs zo in de picture komen en ik heb op één middag zat talent zien rondlopen. Dat dit initiatief, dus een website en een gala, van de grond is gekomen is een prima zaak voor de clubs uit de regio. Als ex-speler uit deze regio juich ik dit enorm toe. Moet je ook eens zien hoe dit verbroedert op het veld en in de nababbel.”

Na de officiële plichtplegingen werd er nog geruime tijd benut door alle aanwezigen om het seizoen nog eens te overzien. Trainers deelden hun visie, spelers dolden met elkaar en bestuursleden spraken met collega-bestuursleden. Dit alles onder muzikale begeleiding van Daan van Hemert senior. In de loop van de avond werd de bemanning van Lugdunum bedankt voor de geweldige inzet en de vlekkeloze organisatie middels een toespraak van de redactie van Leidenamateurvoetbal. Uiteraard vergezeld door een aardigheidje als blijk van dank.

Al met al waren de reacties van aanwezigen lovend. ,,Prima georganiseerd, gezellig, programma paste precies, leuke gasten, geweldig om te zien dat spelers uit de vierde klasse zich op het veld ook moeiteloos staande hielden en de gastvrijheid was groot.” Zomaar een greep uit diverse opmerkingen van de gasten. De redactie van Leidenamateurvoetbal is er dan ook alles aan gelegen om te werken aan een vierde gala, die weer groter zal worden opgezet. Het vertrouwen is er dat dit goed kan komen, maar dan wel met de support van sponsoren, adverteerders, de clubs en andere liefhebbers van onze website. Aan de gezelligheid van de gasten zal het in elk geval niet liggen, waarvoor namens onze redactie grote dank. De foto’s en aanstaande beelden spreken boekdelen!