featured_LAV_logoOp regelmatige basis zal onze redactie voor de lezer gaan grasduinen naar nieuwtjes van onze regionale clubs. Trekt het uw aandacht dan is de website van de desbetreffende club uiteraard te bezoeken. Er gebeurt van alles op en langs de velden in de regio. Soms zijn het serieuze kwesties, dan weer zaken met een knipoog. Andermaal een nieuwe rubriek om op de hoogte te blijven van de clubs uit de regio 071.

• Twee spelers van de UVS-selectie verkassen komend seizoen naar UDO, Ian van der Wilden en Bob Kikkert. Twee basisspelers zoeken het avontuur bij topklasser VVSB. Van Mo Berdai was dat al bekend, spits Maikey Parami is nu de tweede speler die volgend seizoen een paarsgeel tenue zal dragen.
• Ook Joost den Hollander van VV Oegstgeest keert weer terug bij UDO van de zomer.
• Mario Koswal, rechterhand van Taoufik Maatoug bij GOL Sport, verzocht zondag aan de scheidsrechter om het duel met en bij FC Rijnland af te gelasten i.v.m. ‘zachte stukken’ op het hoofdveld. Zijn verzoek werd op het laatste moment gehonoreerd. Dit tot onvrede van de thuisclub.
• Gaat het wellicht toch nog spannend worden in de 1ste klasse B na nederlaag van FC Rijnvogels tegen concurrent Swift? Of was het gewoon een ‘vuiltje’?
• VV Noordwijk heeft zich opgegeven voor het initiatief ‘Vullen of Voeden’ van Wilfred Genee. Zijn doel is 50 voetbalkantines zover te krijgen gezonde alternatieven naast ‘de vette hap’ in het assortiment op te nemen. Benieuwd welke Leidse ploegen ook mee gaan in de gezonde hap?
• De jeugdopleiding van voetbalvereniging Katwijk is met directe ingang op zoek naar een secretaris E-pupillen. Interesse?: Jos Heijne via jeugdvoorzitter@vvkatwijk.nl . Bellen kan ook op nummer 06-51902956.
• Voorschoten ’97 verliest sensationele wedstrijd na een 1-3 voorsprong met 5-3 van Forum Sport. Winst tegen nr 2 vv Swift is echt noodzakelijk! Met een knipoog naar FC Rijnvogels.
• 14 maart FIFA toernooi bij VV Oegstgeest voor C en D team ( jongens en meisjes). Het toernooi zal 5 euro gaan kosten en wordt gehouden van 17.00 tot 21.00 uur. Aanmelden via de website van vv Oegstgeest.
• DoCoS mc1 gaat weer deelnemen aan een internationaal toernooi. Op Hemelvaartsdag spelen zijn hun wedstrijden in Rosmalen bij OJC Rosmalen tegen dames uit Duitsland, Denemarken, Frankrijk en België.
• Ruud de Wit gaat nog een jaar door als hoofdjeugdopleiding bij Kagia. Het bestuur van de derdeklasser zegt zeer tevreden te zijn over De Wit.
• Gezellig en voor een goed doel! Klaverjassen op vrijdag 14 maart bij Warmunda in Warmond. Opbrengsten gaan naar De Zonnebloem.
• Valken´68 zet zeer goede serie neer en kan zomaar eens in de buurt komen van een terugkeer in de eerste klasse.
• Op woensdag 14 mei 2014 wordt Lugdunum 95 jaar oud, dit willen zij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er besloten om op zaterdag 17 mei 2014 een reünie te houden. De reünie is voor: bestuursleden, ereleden, leden van verdienste, oud- bestuursleden, oud commissieleden, leden, oud-spelers geboren voor 1980. Aanmelden via: 95jr@lugdunum.nl of 0640417061.
• Vrijdag 14 maart: LSVV Voetbal Quiz in Bad Habits! Inschrijfgeld 5 euro, inleg gaat naar Fonds Gehandicaptensport. Inschrijven via: bestuur.lsvv70@gmail.com.
• Diefstal vanuit kleedkamers, let op uw eigendommen! Deze melding plaatst Rijnsburgse Boys op hun website. Altijd goed om elkaar alert te houden.
• A.s. zaterdag de kraker LEIDSCHE BOYS 1 – UVS 1 om 14.30 uur!
• Het bestuur van ARC nodigt alle vrijwilligers van ARC uit voor de jaarlijkse vrijwilligersavond op vrijdag 7 maart as. Vanaf 18.00 uur zal er een stampottenbuffet klaar staan van onder andere hutspot, boerenkool en zuurkool.
• Loting 2e ronde Haaglandenvoetbal/Omroep West toernooi. GHC 1 heeft een thuiswedstrijd geloot tegen DHC 1 uit Delft. DHC speelt in de zondaghoofdklasse A en bezet momenteel de 8e positie. De wedstrijd staat gepland voor dinsdag 11 maart 2014, aanvang 20.00 uur.
• FC Rijnvogels zet zich in voor Stichting JUUL! Afgelopen maandag tekenden voorzitter Niek Jan van Kesteren, Wim Korndorffer, voorzitter van Stichting Juul en Liaan Jansen, directeur van het Willem Alexander Kinderfonds, een convenant. De komende drie jaar zal er intensief worden samengewerkt.
• Studenten in de wijk Noord: doe vrijwilligerswerk bij Roodenburg en krijg huurkorting op een studenten woning in Leiden Noord! Ben je 18 jaar of ouder en volg je een MBO, HBO of WO opleiding dan kom je in aanmerking voor een goedkope studentenwoning in Leiden Noord met extra huur korting als je vrijwilligerswerk bij Roodenburg doet. Er wordt van je verwacht dat je minimaal 2 uur in de week vrijwilligerswerk uitvoert. Denk hierbij aan kantine diensten, leider van en team, trainer, scheidsrechter, webmaster, etc.. Zie voor een uitvoerige beschrijving http://www.slswonen.nl/ik-zoek/student-in-de-wijk/ .Voor meer informatie neem contact op met Ronald van Weerlee emailadres: weerlee@planet.nl

En het heetst van de naald: Ronald Mink is ook volgend seizoen trainer van FC Rijnland..

Remco Mentink