MOBILE_LOGOIn tegenstelling tot de berichtgeving van vorige week zal onze redactie nog eenmaal dit seizoen een Lopend Vuurtje uitbrengen. Met berichtgevingen over de clubs, nieuws vanuit de KNVB, aankondigingen van evenementen en noem maar op. Voor nu dus de voorlaatste versie van het seizoen ’13-’14, dit in willekeurige volgorde.

 • Vrijdag 27 juni zal de KNVB duidelijkheid verschaffen over de nieuwe klassenindelingen voor het seizoen 2014/2015. Daarbij zullen de wijze heren in Zeist vooral kijken naar de onderlinge afstanden en worden de districtsgrenzen los gelaten. Het aantal derby’s lijkt dus verder toe te nemen.
 • Onze redactie heeft de wijsheid niet in pacht, maar heeft al een voorzichtige inschatting gemaakt en aan de hand daarvan is er nu al sprake van likkebaarden op dat wat komen gaat! Zie de mogelijke indeling hieronder.
 • Zaterdag Hoofdklasse A: Quick Boys, FC Rijnvogels, Katwijk, Ter Leede en wellicht Noordwijk en/of ARC. Eerste klasse B: GHC, Voorschoten’97, Valken’68 en naar wij hopen RCL. Tweede klasse C: TAVV en wellicht Roodenburg.
 • Zaterdag Derde klasse A: DoCoS, Koudekerk, Oegstgeest, UVS, LSVV’70, Kagia, Zwammerdam en wellicht Roodenburg. Vierde klasse A: VV Leiden, Football Factory, Woubrugge, Lugdunum, Alphia, SVOW, FC Boshuizen, DOSR, wellicht VVSB, Hazerswoudse Boys, Warmunda en Leidsche Boys. En er zou sprake zijn van een nieuwe eend in de bijt: Alphense Boys.
 • Zondag Eerste klasse B: SJC, FC Boshuizen en Alphense Boys. Zondag Tweede klasse C: ROAC, Foreholte en FC Lisse.
 • Zondag Derde klasse A: DOSR, Meerburg, Teylingen, Voorschoten’97, Stompwijk, SJZ, ASC, GOL Sport, Alkmania, Kickers’69, MMO en wellicht UDO? Zondag Vierde klasse A: wellicht UDO, FC Rijnland, Leidsche Boys, Roodenburg, Altior, Warmunda en Bernardus.
 • De redactie van Leidenamateurvoetbal feliciteert Foreholte met lijfsbehoud, ASC en GOL Sport met promotie en wenst UDO succes toe om alsnog toe te treden tot de derde klasse bij de zondagamateurs.
 • Ware en rake woorden van trainer Ben Stukart van MMO. De ploeg uit Hoogmade miste de promotie op een haar na vanwege het missen van drie pingels op rij in de penaltyreeks tegen Gouda ( resultaten 2-2 en 1-1 in de onderlinge duels,red.). ,,We kunnen echter zeer trots zijn op de geleverde prestatie, zeker als je bedenkt dat we het met maar 16 – 18 spelers moeten doen omdat we geen tweede en A-team hebben!”
 • Feest op sportpark Het Overbos dit weekend: de dames van Warmunda 1 pakten de titel.
 • Roodenburg en Kagia spelen vanavond de tweede wedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie. Voor de Lisserbroekers lijkt dat geen zin meer te hebben, zij verloren j.l. zaterdag met 1-6. De Leidse ploeg heeft nog voldoende hoop na de onnodige 1-2 nederlaag tegen Zestienhoven.Roodenburg-zestienhoven-mei-2014_1837
 • Leidsche Boys zaterdag liep promotie mis na de verloren penaltyronde tegen Perkouw. Veel spelers vertrekken, maar ondertussen wordt er snoeihard gewerkt om het eerste elftal weer vet op de botten te geven. Een nieuwe trainer werd al aangetrokken en diverse spelers gaan de club helpen om de doelstelling alsnog invulling te geven: promoveren naar de derde klasse. Leider en regelaar Hen Noordervliet zoekt nog spelers om het team nog meer kleur te geven bij deze gezellige, maar ook prestatieve club aan de Vliet. Belangstelling? Neem gerust contact op met Hen Noordervliet via: 06-53818430.
 • Roodenburg-Hemelvaart toernooi 29 mei! Het behoort al weer tot de jaarlijkse evenementen. Een voetbaltoernooi voor recreatief spelende senioren, georganiseerd door de zondagafdeling. A.s. donderdag trappen ze weer af. Vanaf 11.00 uur wordt er gevoetbald op het hoofdveld en het kunstgrasveld. Acht teams doen er mee. Dit zijn: The Football Factory, De Ster, Haaglandia, HMC, sv Leidscheveen, een team uit Sassenheim , Roodenburg 3 zon en het nieuwe Roodenburg 4 zondag. Dit toernooi is een echt familie toernooi. Veel ouders met kinderen komen even kijken, bekenden de handen schudden. U komt toch ook?
 • Marcel Straathof Cup, 10e editie. Plaats van handeling: GHC, aan de Vliet. Dit op zaterdag 31 mei, aanvang 10 uur. Prijsuitreiking is om 14.00 uur.
 • Aanstaande vrijdag Benefietwedstrijd bij FC Rijnvogels (zie onze homepage). RTV Katwijk zal hier live verslag van doen. Zij zijn te beluisteren via (106.8FM Ziggo digitaal tv-kanaal 41) en via www.sport.rtvkatwijk.nl
 • Rick Antoni stroomt volgend seizoen niet door naar het eerste elftal van Alphense Boys. De achttienjarige verdedigende middenvelder stapt over naar topklasser Noordwijk. Ook Derk Gruppen verruilt Alphense Boys voor Noordwijk. De ploeg van de Duinwetering heeft ook oud-Alphense Boys-speler Rick Arnoldus aangetrokken. Hij komt over van Sparta Rotterdam
 • Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Ter Leede op 22 mei 2014 is ook de hoogte van de contributie voor het seizoen 2014-2015 aan de orde geweest. Op voorstel van de penningmeester is besloten voor het nieuwe seizoen éénmalig geen verhoging door te voeren (dus ook niet de gebruikelijke indexatie). Goede geste van Ter Leede in deze zware tijden.
 • Donderdag 22 mei speelde UVS de laatste wedstrijd als zondagtak. In Alkmaar werd de nacompetitie met een 2-1 nederlaag afgesloten en ging het blauw-witte boek dicht om nu volledig weer open te gaan op zaterdag. Mats van der Poel nam de laatste treffer voor zijn rekening.
 • Veel clubs naast UVS waren al klaar met het seizoen, maar na het voorbije weekend en vorige week donderdag kunnen nu ook SJC,  DOSR (zo), Lugdunum, Woubrugge, Leidsche Boys (za), TAVV, Foreholte, SJZ en Quick Boys op vakantie. Nog in de race in de nacompetitie zijn nu enkel nog: Roodenburg, Kagia, Noordwijk, ARC, RCL, VVSB (za) en UDO.
 • Meiden en vrouwenvoetbal wordt steeds populairder en is de snelst groeiende sport onder meiden in Nederland. LVV Lugdunum gaat komend seizoen starten met een meiden en vrouwenvoetbalteam op zaterdag. Ben je een meisje tussen de 9 en 15 jaar en wil je graag voetballen in een meidenteam? Kom dan naar de informatieavond op donderdag 05 juni van 18.00- 19.00 uur in ons clubhuis. Met ingang van volgend seizoen zijn we ook zijn opzoek naar nieuwe speelsters om ons vrouwenteam op zaterdag te komen versterken. Voor meer informatie en/of aanmelden voor de informatieavond stuur een email naar meidenvoetbal@lugdunum.nl of vrouwenvoetbal@lugdunum.nl
 • Onze redactie blikt de komende weken nog eenmaal op het seizoen terug met de trainers van clubs, aangesloten bij deze website, die niet in actie kwamen in de nacompetitie. Tevens worden van die clubs de statistieken getoond. Over statistieken gesproken: er zijn er nog diversen onderweg!
 • VV Leiden heeft maandagavond 26 mei laten weten dat de club ook volgend seizoen zal deelnemen op deze website. Onze redactie is daar blij mee en verwelkomde zo de negentiende club voor het nieuwe seizoen, waarbij het gaat om totaal 24 eerste elftallen in de regio. Welke club volgt?

Gemist in de voorbije dagen?

 • Hij liet een korte stilte vallen. Nino Poulina had even nodig om de harde realiteit van zijn eigen woorden in te zien. ,,Ongelooflijk”, stamelde de Lugdunum-aanvoerder na de eliminatie bij Siveo ‘60. ,,We spelen volgend seizoen gewoon op het laagste niveau.” Lees meer over de verdrietige situatie bij Lugdunum via onze homepage.
 • Een kwart eeuw deed RCL erover om terug te komen naar de eerste klasse en die positie wil de huidige ploeg niet vergooien. Door de twaalfde stek op de ranglijst werd de ploeg veroordeeld tot het spelen van nacompetitie en na zaterdag j.l. is de eerste horde genomen om lijfsbehoud via een omweg alsnog veilig te stellen. Spirit werd over twee wedstrijden met 7-4 verslagen, waarbij de 1-4 in Ouderkerk aan den IJssel beslissend was. Lees meer over R.C.L. via onze homepage.
 • GOL Sport pakt lift omhoog: derdeklasser nu! Ammerstol was in de eerste wedstrijd van de nacompetitie op eigen grond genadeloos van de mat gespeeld door een ontketend GOL: 1-6. De terugwedstrijd leek vooraf niet meer dan een formaliteit te zijn. Lees meer over het feest van de mannen van Trainer Taoufik Maatoug via onze homepage.IMG_2349_resultaat
 • Roodenburg zal een lastige klus moeten gaan klaren in Zestienhoven. Patrick Heijmans zal deze week nog één keer vol aan de bak moeten om promotie af te dwingen na een 1-2 nederlaag. Bekijkt u de mooie foto’s van onze fotograaf Hidde de Meij, via onze homepage. En het verslag en de nabeschouwing.
 • Leidsche Boys leek de klus alsnog te klaren tegen Perkouw. Na de met 3-1 verloren partij uit, dwongen de Boys thuis een strafschoppenserie af na een 2-0 stand. De pingels waren echter niet besteed aan de Vliet bewoners (4-5)….. leest u meer over de domper van Leidsche Boys via onze homepage.
 • Over twee wedstrijden heeft SJZ duidelijk bewezen dat het thuishoort in de derde klasse. Het Rotterdamse NOC Kralingen moest in het tweeluik om een plek in de derde klasse haar meerdere erkennen in SJZ, dat na de thuiswedstrijd (4-3), ook de return winnend afsloot (2-4). Zie het verslag van de hand van Hans Stehouwer.
 • Woubrugge leek volstrekt kansloos na de eerste confrontatie met WDS (0-2), maar in de terugwedstrijd toonde de ploeg van Arie van Duijn veerkracht en vermogen om het de formatie uit Driebruggen nog knap lastig te maken. Lees terug over de gevoelens van de Katwijkse oefenmeester.
 • Dramatisch, beschamend, stuurloos, geslacht, geschonken doelpunten, zomaar een opsomming van woorden gekozen door de zichtbaar aangeslagen trainer Jerry Ubink. Dit na afloop van het verloren duel (1-6) tegen de gasten uit Zevenhoven in hun eerste confrontatie voor een p/d plek. Meer weten, zie het verslag over uitgebluste Kagianen.
 • En alle spelersklassementen al bekeken? En het topscorersklassement? En het interview met Alfons Groenendijk over zijn actieve loopbaan bij ADO? En…nog veel meer. Benut gerust de zoekfunctie!!

Wilt u als lezer, club of voetballiefhebber ook nog iets delen voor het Lopend Vuurtje? Dat kan via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

En wilt u sponsoren, adverteren op de website of ons ondersteunen bij het derde Event in juni? Neem dan gerust contact op via bovengenoemd e-mailadres of sales@leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie wil dolgraag door en nieuws blijven brengen, maar zonder de steun van clubs en sympathisanten….

Remco Mentink en Hennie Kanbier