zondag, mei 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseEr wordt hevig gebaald bij GHC na onnodig puntenverlies

Er wordt hevig gebaald bij GHC na onnodig puntenverlies

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Helaas kwam er voor de ruime dertiger Michael de Roode en zijn teamgenoten niet meer uit. De 1-1 bij DSO, mede in de onderste regionen bungelend, gaf geen voldoening bij de gelouterde middenvelder (tegenwoordig meer verdediger, red.). ,,Er had meer ingezeten maar wij vergaten in de eerste helft ons overwicht in de score uit te drukken. Wij hadden hier duidelijk kunnen en moeten winnen”, baalt hij achteraf. In de ogen van de oude maestro wellicht terecht.

Helaas bleek de 0-1 van Danny Maaskant niet voldoende. Na de rust greep de thuisclub het overwicht en het was helaas een missertje van doelman Niels van den Burg, die overigens verder prima keepte, dat in de slotfase de Groene Hart Combinatie dure punten kostte. ,,We hadden hier vandaag goede zaken kunnen doen. Voorschoten ’97 en ARC verliezen en HBOK wint verrassend van de nummer twee, Sportlust ’46. We hebben het gewoon nagelaten.”

Natuurlijk was De Roode een teleurgesteld man. Wie niet na een pot die niet opleverde wat het had kunnen opleveren. De Leidenaren hebben de punten immers broodnodig. Toch blijft de routinier optimistisch na de terugblik op de wedstrijd op sportpark Bentwoud. ,,We hebben niet veel weg gegeven en de nodige kansen gecreëerd. Een paar een op een situaties voor de keeper, die overigens een geweldige wedstrijd keepte, werden niet benut.” Maar zoals zo vaak wordt opgerakeld, komt ook nu de oude wetmatigheid weer de kop op steken. Als je ze zelf niet maakt dan doet de tegenstander het wel. Helaas heeft GHC dit in dit cruciale en overigens sportieve duel ook ondervonden.

De Roode: ,,We zitten in een fase waarin het beter gaat lopen. We hebben een goede groep en geloven erin dat wij in de middenmoot zullen eindigen. Maar voorlopig zitten wij in een hoekje waaruit we niet wegkomen vooralsnog. Tegen DSO hebben wij de punten laten liggen. Ja, daar loop je weer een keer tegenaan”, klinkt het uitermate teleurgesteld. ,,Toch hopen wij de trend van de laatste weken door te zetten” blikt hij optimistisch vooruit. Aanstaande zaterdag tegen Haaglandia dan, de laatste wedstrijd voor de winterstop?

,,Ja die moeten wij natuurlijk winnen om de aansluiting met de middenmoot te vinden. Het is nodig want wij willen ons graag handhaven. De vorm lijkt langzamerhand teruggekeerd en of deze voldoende is om met een beetje lucht de winterstop in te gaan, zal aanstaande zaterdag op eigen bodem moeten blijken. De Roode is en blijft een rasoptimist. ,,We moeten en gaan winnen.” Een uitspraak die hopelijk de waarheid geen geweld aan doet. Maar de wensen van de vader des gedachtes komen niet altijd uit. Voor GHC en Michael de Roode hopelijk wel.

Trainer Dennis Olman begreep er helemaal niets van. ,,Zoveel beter zijn en zo vaak in scoringspositie komen. Ik denk alleen dat onze keeper geen kans heeft gehad. Dat zegt toch genoeg, lijkt mij. Hun keeper was echt fantastisch. De meest onmogelijke ballen pakte hij. Het is sneu voor Van den Burg dat die 1-1 valt, maar ik heb direct gesteld dat niemand daar ook maar wat over moest zeggen. We hadden gewoon voor die tijd al op fluweel moeten zitten. Maar ik weet ook; ze doen het niet expres. Dit is domme pech en het mag kennelijk nog niet zo zijn dat we ons goede voetbal belonen met een nieuwe winstpartij. Als we echter zo verder blijven gaan dan komt GHC weer Boven Jan.”

Opstelling GHC: Van den Burg, Sloos, De Roode, Maaskant, Van Voorthuijzen, Bezzai, Van der Weijden, Lammers, Van Leeuwen, Gonlag, Narcisio.

 

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read