HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen: uithuilen en opnieuw beginnen

FC Boshuizen: uithuilen en opnieuw beginnen

-

TS-FCBOSHUIZENDe deur die voor FC Boshuizen nog op een kier stond voor een langer verblijf in de hoofdklasse is zondagmiddag na de 4-2 nederlaag tegen DHC , en de winst punt(en)  van de concurrenten RKAVV en Goes hard dichtgeslagen. Hoewel de Leidse ploeg nog eenentwintig punten kan halen, gelooft werkelijk niemand meer dat er nog een miraculeuze ontsnapping inzit. De hoofdklasse is bijna verleden tijd voor de bijna elfjarige fusieclub.

De ploeg van Stefan Roodakkers speelde op het zonovergoten knusse DHC sportpark, omzoomd door de monumentale tribune welke aan het betaalde voetbal in Delft  herinnert, op zich wel een dijk van een eerste helft waarin de blauw-gelen tot tweemaal toe een achterstand wegpoetsten.

De gasten waren heel even van slag na de snelle openingstreffer, herstelde razend snel en was met de absolute uitblinker Levi Marengo de bovenliggende partij. Direct na de vroege treffer van Levi Schipper die een voorzet vrij mocht binnen koppen kregen de Leidenaren voldoende kansen om de stand gelijk te trekken. Zo had Firat Koc één minuut na de 1-0 de gelijkmaker op zijn schoen. Koc miste jammerlijk van dichtbij. En als Mehmet Güngör een droompass van Marengo van een betere balaanname had voorzien dan had de vleugelspeler alleen voor de doelman verschenen.

Levi Marengo: uitblinker, maar ook zondaar

Güngör maakte zijn “foutje” goed door Koc in schietpositie te manoeuvreren na eerst een aantal verdedigers zijn hielen te hebben laten zien. Koc faalde nu niet een schoot hard de verdiende gelijkmaker naar binnen (1-1). Gellano Fortes Lopes had in dezelfde minuut de heerlijk voetballende artiesten op voorsprong moeten zetten maar faalde alleen voor de doelman en zoals zo vaak dit seizoen scoort dan vervolgens de tegenstander. Oud-prof Ricky van de Berg ging met de bal op avontuur en werd in het strafschopgebied onreglementair gestopt. De gehaaide Van de Berg wist wel raad met de toegekende strafschop en liet doelman Ricardo Stouten kansloos (2-1). Op slag van rust liet Marengo zijn klasse zien, na langdurig balbezit krulde hij de bal in de bovenhoek en zorgde met de fraaiste treffer van de wedstrijd voor de 2-2 ruststand.

De meeste van de circa 300 toeschouwers hadden hun plaats op het zonnige terras nog niet ingenomen of  de gastheren kwamen opnieuw op voorsprong (3-2). Een afgrijselijke dekkingsfout van de Leidse defensie leidde de ondergang in van de ploeg van Roodakkers. Uit de voorzet vanaf de rechtervleugel kon de centrumsprits de bal met de borst aannemen, de hoek uitkiezen en rustig binnenschieten. Het was over en sluiten voor de kadeclub die geen enkele kans meer creëerde en achterin open huis hield. De 4-2 kon niet uit blijven en als doelman Stouten niet een paar maal reddend had opgetreden, en de thuisclub wat scherper was geweest, dan had de uitslag nog een stuk hoger uitgevallen.

De frustraties sloeg ook over op Marengo die met rood (tweemaal geel) het veld moest verlaten. De mentale of beter gezegd gebrek aan mentale weerbaarheid kostte de ploeg van Roodakker de nodige punten.

Kenmerkend voor het verval bij de blauw-gelen was de bezorgdheid bij DHC-trainer Rob de Lange die bij elke onderbreking in de eerste helft crisis beraad moest houden met zijn manschappen om weer grip te krijgen op de beter spelende Leidenaren. In de tweede helft was daar geen enkele aanleiding meer voor  bij de technische staf van de thuisclub.

,,We gaan de competitie lekker uitballen en ons richten op het nieuwe seizoen”, waar de Leidse derby wellicht weer in ere hersteld wordt. Of de Leidse blauw-witten moeten dan inmiddels definitief voor de zaterdag gekozen hebben. In dat geval zal de laatste ontmoeting, vorig seizoen gespeeld in de kikkerpolder (1-1) de laatste zijn geweest.

Opstelling FC Boshuizen: Stouten, Batta, De Rijp, Choukoud, Rojer, Fasanya, Güngör, Koc, Marengo, Fortes Lopes, Seaw.