Logo Alphense BoysDe wegen van Alphense Boys en Marco van Rijn scheiden zich na dit seizoen. De trainer heeft maandagavond aan het bestuur en de spelersgroep laten weten dat hij de vereniging aan het einde van de competitie verlaat. ,,Alphense Boys is een mooie vereniging en ik ben nog altijd trots om hier te werken, zeker met de huidige spelersgroep”, aldus Marco van Rijn. Hij noemt zijn besluit ‘puur persoonlijk en weloverwogen’.

Marco van Rijn is aan zijn tweede seizoen bezig bij Alphense Boys. Toen twee jaar geleden zijn komst naar Alphense Boys bekend werd, speelde het eerste elftal in de hoofdklasse en was kandidaat voor promotie naar de Topklasse. In plaats daarvan belandde Alphense Boys door een straf van de KNVB-tuchtcommissie in de eerste Klasse. Afgelopen seizoen lukt het niet om de doelstelling – terugkeer naar de Hoofdklasse – te behalen. ,,Ik zal alles wat in mijn vermogen ligt doen om de doelstelling dit seizoen wel te halen. We zijn volop in de race”, aldus Van Rijn.

Voor Alphense Boys komt de opzegging van de trainer vroeg in het seizoen. Voorzitter Bob Valkenburg: ,,Normaal gesproken voeren wij tegen het einde van het jaar de gesprekken over de trainers voor het volgende seizoen. De afspraak met Marco was nog niet gepland. Wij dienen zijn keuze uiteraard te respecteren. Marco is in een moeilijke periode trainer bij Alphense Boys geworden met de opdracht om veel spelers uit de eigen jeugdopleiding te laten doorstromen naar de selectie. Daarin is hij geslaagd, waarbij we ook dit seizoen weer kanshebber voor promotie zijn. Het zou voor Alphense Boys en Marco van Rijn fantastisch zijn als we de stap naar de Hoofdklasse kunnen maken. Ondertussen gaan wij op zoek naar een trainer die daar een goed vervolg aan kan geven.”