ts-ghcEerste klasse B (zaterdag)- De ouverture van het seizoen van de Groene Hart Combinatie tegen Forum Sport eindigde in een 2-2 remise. Een uitslag waar beide partijen gezien het verloop van de wedstrijd vrede mee konden, wilden of uiteindelijk moesten hebben. Al hadden de Vlietbewoners natuurlijk wel graag gewonnen van de Voorburgers hetgeen in het vorige seizoen ook al niet lukte. Wederom een 2-2 op eigen bodem.

Was de uitslag terecht? Gonlag is eerlijk en openhartig. ,,Ik denk dat dit het maximaal haalbare was”, is de visie van de 27-jarige centrale verdediger. Volgens mij dacht trainer Dennis Olman dat er ook niet meer in zat en kon hij er mee leven dus moeten wij tevreden zijn met dit gelijkspel. Het was een redelijk gelijkopgaande wedstrijd waarin Forum Sport de leiding nam. Bart van der Weijden maakte de gelijkmaker. Dit vanaf de kalkstip na een overtreding op zijn ploeggenoot Martijn van Leeuwen.

Een andere nieuwkomer van Uit Vriendschap Saam, Niels van der Burg, verdedigde de kooi van de tricolores. ,,Hij keepte een prima wedstrijd”, volgens Gonlag die toch het idee had dat bij de 1-2 van de Voorburgers zijn nieuwe sluitpost enigszins in de fout ging. ,,Het zij hem vergeven want hij deed het verder prima.” Wat de rots in de branding wel irriteerde was het gedrag van een Voorburgse spits. ,,Hij deed veel rare dingen waar ik mij aan ergerde.”

Goed en wel, de 1-2 stond op het scorebord maar uiteindelijk wisten de gastheren zich weer op gelijke hoogte te ballen. Daar was wel de extra tijd voor nodig en dus mocht GHC wellicht nog het meest gelukkig zijn met de puntendeling. Het was Danny Maaskant, op aangeven van Van der Weijden, die de zaken weer recht trok waardoor de uiteindelijk terechte eindstand werd bereikt. In een duel dat wel enkele gele kaarten opleverde, maar verder wel sportief verliep.

Aanstaande zaterdag staat voor de Vlietploeg een trip naar Woerden op het programma met als tegenstander Sportlust ’46. Voor de Leidenaren een onbekende opponent. Gonlag: ,,Het lijkt mij een goed team en ik vond het verrassend dat zij met 2-0 van Haaglandia wonnen.” Haaglandia mag zich dan versterkt weten door de overstap van enkele zondagtalenten, maar Sportlust ’46 heeft de nodige ervaring in de hoofdklasse. Het zegt blijkbaar dus allemaal niets. Wel weet de gelouterde verdediger Gonlag dat het op voorhand een zware kluif zal worden op sportpark Cromwijck. ,,Toch acht ik het mogelijk om daar ook punten weg te halen”, klinkt het optimistisch. Waarom ook niet? Elke wedstrijd staat immers op zich. Gonlag heeft er vertrouwen in ook al beseft hij terdege dat het zoals gezegd een zware kluif zal worden waarin hij en zijn makkers graag de tanden in zetten.