vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVermakelijk foutenfestival bij weerzien van oude bekenden

Vermakelijk foutenfestival bij weerzien van oude bekenden

-

TS-FCBOSHUIZENDe wedstrijd tussen FC Boshuizen en GHC was meer dan een bekerduel of een Leidse derby. Het werd een onbesliste burenruzie tussen twee clubs die meer met elkaar gemeen hebben dan je op voorhand zou denken. Gescoord werd er volop. Beide ploegen troffen viermaal de roos.ts-ghc

Al is het maar de oprichtingsdatum van de twee jongste verenigingen van Leiden na Football Factory, 1 juli 2003. GHC kwam voort uit een fusie tussen De Sleutels en VCL, FC Boshuizen ontstond uit de samenvoeging van UDWS, LFC en VNA. Zowel aan de Vliet als aan de Kade ging het ze sindsdien sportief gezien voor de wind. Vanuit de vierde klasse schoten beide clubs als een komeet omhoog, om zich elf jaar later ambitieuze eersteklasser te mogen noemen. Boshuizen maakte vorig seizoen zelfs een uitstapje naar de hoofdklasse, zonder succes overigens.

En dan zijn er nog de onderlinge banden. Vooral aan GHC-kant barst de selectie van de spelers met een Boshuizen-verleden. Daarvan stonden Michael de Roode, Danny de Maaskant, Marvin Sloos, Martijn van Leeuwen en Soufian Boukhidous aan de aftrap, viel Mehran Hushyari na rust in en keek Roberto Escudero geblesseerd toe. En dan was het bijzonderste ‘geval’ er nog niet eens bij: Houssin Bezzai was tot maart voorzitter van Boshuizen en is nu middenvelder van GHC. Eén en ander kan natuurlijk niet helemaal los gezien worden van het feit dat Dennis Olman als trainer in 2010 zijn spelers al voorging. Marciano Gangadin bewandelde deze zomer de omgekeerde weg, terwijl Nick van As als enige van de Boshuizenaren Olman nog meemaakte als trainer aan de kade.

Zelfs de grensrechter van de bezoekers deed voorheen dienst als vlaggenist van de tegenpartij. Die eiste meteen een hoofdrol op, door bij drie goals van de thuisploeg tevergeefs zijn vlag in de lucht te steken voor (vermeend) buitenspel. Scheidsrechter Wagner wilde er niet aan en had sowieso zijn handen vol in een rommelig foutenfestival dat bol stond van de onvriendelijkheden.

GHC schoot uit de startblokken, maar moest na de vroege openingstreffer toezien hoe de thuisploeg het heft in handen nam, vlotter combineerde en op 3-1 kwam. Ook al door defensief geklungel. Op slag van rust viel de aansluitingstreffer en die vormde de opmaat voor een tweede helft waarin GHC domineerde, erop en erover ging, maar bij 3-4 verzuimde het af te maken, hoewel de kansen daartoe er waren. In de slotfase kon de ploeg van Stefan Roodakkers daardoor toch nog langszij komen.

Vermakelijk was het dan misschien wel, qua niveau kon de derby niet bekoren. Al probeerden beide trainers toch vooral het positieve te zien. Roodakkers: ,,We begonnen slecht, kwamen daarna sterk terug en overklasten GHC in het restant van de eerste helft. Als we die 3-1 tot de rust vast hadden gehouden, denk ik dat we daarna uit zouden lopen naar 6-1 of 7-1.’’ Olman: ,,Na de 1-0 maakten we veel foute keuzes en gaven we zomaar drie goals weg. In de tweede helft speelden we Boshuizen compleet zoek, maar laten we ze na de 3-4 in leven. We hadden er vandaag wel tien kunnen maken.’’

FC Boshuizen – GHC 4-4.
2. Boukhidous 0-1, 19. Van As 1-1, 29. Bekooij 2-1, 33, Schouten 3-1, 43. De Haas 3-2, 48. Boukhidous 3-3, 62. Van der Weijden 4-3, 87. Fortes Lopes 4-4.

Bron: Leidsch Dagblad, Robert Toret

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read