DSC_0543Eerste klasse B (zaterdag)- Afgaande op het resultaat, RCL won met 4-1 van DWO en dus met duidelijke cijfers, was er geen vuiltje aan de lucht voor de Leiderdorpers. De uitvoering liet evenwel veel te wensen over en in dat opzicht is er nog genoeg werk aan de winkel voor trainer Ben Kottenhagen en de zijnen.

Voetbal als bijzaak. Stilstaan bij de tragedie rondom de MH17 en het verlies van een dierbare..
Voetbal als bijzaak. Stilstaan bij de tragedie rondom de MH17 en het verlies van een dierbare..

RCL wil immers zo snel mogelijk terugkeren naar de eerste klasse en wil dat koppelen en goed en verzorgd voetbal. Vorige week werden de eerste dure punten ingeleverd in de extra tijd bij MVV’27 (1-1) en nieuwe averij tegen promovendus DWO moest dus hoe dan ook worden voorkomen.
Dat laatste lukte dus, maar dat had hoofdzakelijk te maken met het feit dat DWO al na dertien minuten verder moest met tien man. Lester van de Werf bracht ploeggenoot Mike Misset in de problemen. Zodanig dat de aanvoerder met een terechte rode kaart kon vertrekken, nadat hij Thom Wijnalda bij de arm had genomen op weg naar het Zoetermeerse doel.

Thom Wijnalda is opzichtig aan de arm getrokken, de DWO-captain weet van niets..
Thom Wijnalda is opzichtig aan de arm getrokken, de DWO-captain weet van niets..
De daarop volgende vrije trap van Nick van Bommel leverde prompt de 1-0 op en even later prikte Wijnalda, terug op het oude nest, raak voor zijn eerste competitiedoelpunt en was de strijd al gestreden. Althans, die constatering lag voor de hand.

RCL wilde ook wel doordrukken, maar wist zich geen raad tegen de tien overgebleven opponenten. Het baltempo lag te laag, veelal werd de bal achterwaarts geschoven en DWO, dat voor de 2-0 al tweemaal gevaarlijk was geweest, kwam zelfs terug tot 2-1. De maker van dat doelpunt was Delano Plomp, veruit de gevaarlijkste aanvaller van de bezoekers.

Na de rust wilde RCL definitief afstand nemen, gegeven de man meer-situatie, maar werd het spel er niet veel beter op. DWO bleef eenvoudig overeind en Kottenhagen ergerde zich zichtbaar aan het nonchalante en weinig verrassende optreden van zijn manschappen.
De 3-1 kwam er halverwege de tweede helft wel, nadat een ‘klutsbal’ tussen Ronald Mink en Jordi Spruit door laatstgenoemde achter zijn eigen doelman werd gewerkt. In de slotfase vrolijkte Nick Scheurwater de score nog wat op namens de thuisploeg.

Nick van Bemmel verzilverde een vrije trap voor de 1-0
Nick van Bemmel verzilverde een vrije trap voor de 1-0
Best was het dus allerminst, maar er waren wel verzachtende omstandigheden aan te stippen. Zo miste RCL onder meer Nick Permanand, Tommy Sinteur, Jonas Farih en Maik Groote. Allemaal aanvallers die RCL voorin kunnen helpen aan doelpunten en variatie in het spelpatroon.
Anderzijds waren diverse spelers zichtbaar aangedaan voorafgaand aan de tweestrijd. Met een indrukwekkende minuut stilte werd Truike Heemskerk herdacht. De aan RCL verbonden fysiotherapeute liet het leven bij de tragedie met vlucht MH17.

Al met al moet er in dit stadium niet een te zwaar oordeel worden geveld over het optreden van RCL, dat in elk geval vier punten scoorde uit de eerste twee ontmoetingen.
,,Daar ben ik het mee eens, hoewel we het besef hebben dat het absoluut beter zal moeten om een rol van betekenis te kunnen spelen. Vandaag werd weer eens duidelijk dat het niet altijd een voordeel is om tegen tien man te moeten spelen. We hadden een plan tegen elf spelers van DWO, maar wisten het vaak niet meer na de rode kaart”, sprak Kottenhagen eerlijk.

RCL- DWO 4-1 (2-1). 13. Van Bemmel 1-0, 19. Wijnalda 2-0, 31. Plomp 2-1, 65. Spruit (eigen doel), 87. Scheurwater 4-1. Scheidsrechter: Roozeboom. Toeschouwers: 250.
RCL: Janssen, Mink (69. Leugering), Van der Spoel, Hillebrandt (77.Glasbeek), Koet, Van Bemmel, Van Westrienen, Goebel, Harteveld, Wijnalda, Scheurwater.

Bron: LD/HK
Foto’s: Hidde de Meij

Van deze wedstrijd zijn ook vandaag podcasts te beluisteren en er volgt een serie foto’s van deze tweestrijd.