Op vrijdagmiddag 10 januari verscheen het bericht op de site van v.v.Meerburg dat de wegen van de club en trainer Nico van der Salm zich gaan scheiden. Hoewel er wel degelijk de wederzijdse intentie was door te gaan kwam men niet tot overeenstemming. Van der Salm beaamt dit: ,,Tja, dingen lopen soms zo. We kwamen er inhoudelijk niet uit, maar het is niet het einde van de wereld hoor, niet voor mij en niet voor Meerburg.”

Vervolgend:  ,,Misschien wordt het voor mij een sabbitical year, maar als er een heel aantrekkelijke club komt met een leuk voorstel dan ga ik er in ieder geval over nadenken.”

Van der Salm resultaatVan der Salm voorziet een aantrekkelijke tweede helft van het seizoen. ,,FC Lisse is in mijn optiek de best voetballende club. Dat wil overigens niet zeggen dat ze kampioen worden, maar ik geef ze wel de grootste kans op de titel. Daaronder is een groep gelijkwaardige clubs zoals DOSR en Full Speed en waartoe wij ook behoren. Je wilt mijn meest optimistische visie horen? Dan worden wij kampioen,” zegt Van der Salm met een brede lach. ,,Realistisch is het natuurlijk absoluut niet, maar dat is wel een plek bij de top drie.”

Op het moment van schrijven heeft FC Lisse een geslaagde uitlooppoging gedaan. De formatie van Laurens van der Voort leidt de dans met 29 punten, zes meer dan Full Speed, Den Hoorn en Meerburg. MMO en DOSR volgen op 22 en Stompwijk is als nummer zeven eveneens nog niet ver weg met twintig punten op de teller.

De uitwedstrijd, en het verlies daar, tegen MMO vroeg in het seizoen heeft Van der Salm doen besluiten accenten te gaan verleggen voor wat betreft de tactiek. ,,We zijn compacter gaan spelen. Dat kun je vertalen als meer van achteruit. De ruimtes die we weggaven waren te groot en die nieuwe spelopvatting heeft ons nadien geen windeieren gelegd. We speelden tien wedstrijden en alleen Alkmania wist in de laatste wedstrijd voor de winterstop van ons te winnen. Logisch dat we ook zo verder gaan. Dit is het spelletje wat het best bij ons past.”

Prognoses en het uitkomen daarvan staan of vallen vaak bij de beschikbaarheid van spelers. Langdurige blessures kunnen roet in alle fraaie vooruitzichten gooien. Voorlopig kan de trainer van Meerburg gerust zijn, want hij lijkt de tweede helft van het seizoen met een fitte selectie te kunnen beginnen.  Goed, Joris Smit ging bij een training door zijn enkel en Jelle Korbee moest een aantal trainingen laten schieten vanwege privézaken, maar waarschijnlijk zijn beiden weer snel beschikbaar. Het heeft er alle schijn van dat Van der Salm Meerburg een fraai afscheidscadeau wil schenken. De ervaren trainer werd eerder onder meer tweemaal kampioen met UDO en denderde van de vierde naar de tweede klasse destijds.