(Zaterdag,3A)- Roodenburg is er niet in geslaagd een goed resultaat te behalen tegen directe concurrent Semper Altius. In Rijswijk gingen de mannen van trainer Patrick Heijmans met 2-0 onderuit, een domper in de strijd om de nacompetitieplekken. ,,We balen hier enorm van,’’ aldus verdediger Mike Smit.

De eerste helft was al een tijdje onderweg toen er een speler van Semper geblesseerd op de grond lag. Semper besloot echter zelf om de bal niet uit te schieten, maar om door te spelen. Toen Roodenburg de bal terugveroverde lag het veld open voor een gevaarlijke counter, ware het niet dat Roodenburg de bal wel uitschoot om de speler te laten verzorgen. Het moment was illustrerend voor hoe de Leidenaren in de wedstrijd zaten. Geen scherpte, te slap en de echte wil om te winnen ontbrak. Heijmans: ,,Ik heb me daar dood aan geërgerd.”

Aan het affiche kan het niet hebben gelegen. Naast het feit dat Roodenburg iets goed te maken had tegen Semper – de thuiswedstrijd ging al met 2-4 verloren – was het ook op basis van de ranglijst een hele belangrijke wedstrijd. Beide ploegen vinden zichzelf terug in de subtop en mikken op de nacompetitie voor een mogelijke plek in de tweede klasse. Roodenburg moest het helaas doen zonder de geschorste vaste krachten ErwinVerkuijlen, Hendrik Boelee en Wesley Lancel. Benny Rhioues, Jeroen Hooidonk en Youssef Harroui ontbraken voorts door uiteenlopende blessures.

Ondanks de wisselingen in de opstelling zat Roodenburg tot de 1-0 redelijk in de wedstrijd, volgens Smit. ,,W begonnen wel aardig. Een beetje onrustig, maar we gaven weinig kansen weg. Op een gegeven moment kregen zij een inworp bij hun eigen zestien meter en een paar tellen later lag hij er bij ons in. We waren gewoon te slap in de duels en reageerden te laat.”

Heijmans was in de pauze niet te spreken over wat zijn ploeg de eerste helft had laten zien. Smit: ,,Hij werd helemaal gek en haalde ook dat moment aan met die geblesseerde gozer op de grond. We moesten veel scherper gaan spelen en ons niet gek laten maken. Ook niet door het publiek dat bij Semper altijd een rol speelt.”

De tweede helft ging Roodenburg voornamelijk de lange bal hanteren, maar dat leverde nauwelijks gevaar op. Smit zag hoe de Rijswijkse verdedigers de Leidse aanvallers in de tang hadden. ,,Zij hadden het achterin gewoon goed staan en roste elke bal weg. Over de grond ging het ook niet meer en de bal werd voorin niet goed vastgehouden. Onze voorwaartsen zaten er niet al te best in.”

Toen ongeveer een kwartier voor tijd de 2-0 viel, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Met een aantal wissels probeerde Roodenburg nog wat te forceren. Er werden nog wel wat kansjes gecreëerd, maar dichtbij een punt kwamen de Leidenaren niet meer. De vlam sloeg een aantal minuten voor tijd nog wel even in de pan, toen het thuispubliek zich niet van de beste kant liet zien. Smit: ,,Er werd gespuugd naar onze grensrechter. Ze gooiden ook een flesje naar hem en riepen racistische opmerkingen. Onze grens wilden iemand aanvliegen, maar daar kwamen wij als groep tussen. De wedstrijd heeft toen tien minuten stil gelegen. We gingen even de kleedkamer in en daarna wilden we de wedstrijd proberen rustig uit te spelen.”

Dat lukte. In de slotfase gebeurde er weinig meer met de teleurstellende 2-0 eindstand als resultaat. Smit was logischerwijs niet tevreden. ,,We balen hier enorm van. Die ploeg ligt ons ook gewoon niet goed. Het zat er niet in vandaag.” Heijmans wilde niets weten van excuses door de afwezigen. Volgens hem was zijn ploeg simpelweg afgetroefd op instelling.

Volgende week zal er dus uit een ander spreekwoordelijk vaatje getapt moeten worden als de thuiswedstrijd tegen Oegstgeest op het programma staat. Smit heeft er vertrouwen in dat er volgende week een ander Roodenburg staat. ,,We gaan het oplossen en volgende week staan we er gewoon. We gaan nog vol voor de nacompetitie. Met deze groep moeten we dat gewoon kunnen halen.”

Heijmans hoopt uiteraard ook nog steeds dat de competitie voor Roodenburg langer duurt dan de reguliere zesentwintig, maar zijn vertrouwen slonk aanmerkelijk na de nieuwe nederlaag. ,,Zo spelend zit er zeker niet meer in. We mogen blij zijn dat we al zoveel punten binnen hebben, anders zou het nog lastig worden om ons te handhaven. Als we nog wat willen, moet dat de komende wedstrijden worden getoond. Drie keer thuis dus we mogen wat gaan bewijzen.”

Opstelling Roodenburg: Armitage, Smit, Farhane, Langerak, Ouwerkerk, Koelink, Van Kooperen, Elbaroudi, Elhamami, Bok, M. Verkuylen.

Auteur: Nick Permanand