Vierde klasse C (zaterdag)- Woubrugge is op tijd van het startblok afgesprongen en heeft na twee wedstrijden de volle buit binnen. Vorig seizoen moest de equipe van Arie van Duijn het gehele seizoen in de achtervolging en daar hebben de groen-Woubrugge_complex_0326witten nu geen zin in. Vorige week werd een sterke opponent in de slotfase voorbij gelopen en nu kreeg SVOW geen poot aan de grond op de eigen bodem (1-5).

Sven Tourné is één van de nieuwelingen aan boord. Hij volgde Lars van Halteren op, die zijn heil zocht bij TAVV. De doelman keepte in de jeugd al bij Woubrugge en keerde terug na avonturen bij ARC en Alphense Boys. Vorige week keepte hij al een puike partij en volgens zijn trainer Van Duijn moest hij ook nu diverse keren aan de bak. Hij vervulde zijn taak met verve.

,,Vooral bij een 0-1 stand had ik het wel even druk en ook later kon ik doelpunten voorkomen. Na onze tweede treffer was het wel gelopen en de enige tegentreffer viel pas in de slotfase en ook nog eens uit een strafschop. Dat was onnodig, maar met een 1-5 uitslag mogen we tevreden zijn.”

Stan Verwoerd kreeg in die slotfase de rode kaart voor zijn vergrijp, omdat hij volgens de goalie niet enkel de bal speelde maar ook een duw gaf aan een speler van SVOW. Op dat moment was het met 0-5 al lang en breed gespeeld uiteraard en bovendien speelde de thuisploeg al een helft met tien man vanwege een eerste rode kaart, eerder getrokken op de middag. De doelpunten van Woubrugge kwamen op naam van Joris van der Hoorn (4 keer) en Chris Verhoef.

Tourné heeft zijn draai gevonden en over zijn team is hij lovend. ,,Het loopt lekker, ja. Onderling is het gezellig en we zijn allemaal lekker gretig. Dat heeft ook te maken met de trainer waaraan je aan alles merkt dat hij er gebrand is om een prijs te pakken met Woubrugge. Zelf speel ik nu weer met jongens, waarbij ik in de E1 heb gespeeld. Zoals Van der Hoorn, Thom Buntsma, Menno van der Leij en Chris Verhoef. Het is leuk om terug te zijn. Nee, nadat ik weg ging naar de jeugd van ARC en later naar Alphense Boys ben ik hier niet meer geweest. Wel vorig seizoen toen duidelijk werd dat ik hier een basisplaats zou kunnen veroveren na het vertrek van de beide keepers. Zo heb ik Woubrugge in de nacompetitie zien spelen. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt en ik heb het vertrouwen gekregen om eerste doelman te zijn.”

De 19-jarige sluitpost deed ervaring op bij de Racing Club en de Boys en leerde er een hoop. Dat alles komt hem nu goed van pas. Zo ook dat Woubrugge al twee keer won. ,,Ik heb begrepen dat ze vorig seizoen gestart zijn met twee gelijke spelen. Dat tegen ‘kleintjes’ en dat breekt je dan op. Daar zat SVOW tussen en daar werd het toen 4-4. Het team wilde nu revanche nemen en dat is prima gelukt. Als we deze lijn doortrekken en aan vertrouwen kunnen blijven winnen, zou het wel eens een mooi seizoen kunnen worden. Het doet me deugd dat ik nu in het eerste sta bij het grote-mannen-voetbal. En dat bij de club waar het ooit is begonnen.”