Football factory clubDe vlag hing er voor Football Factory al beter voor dan in het seizoen 2011-2012 waarin slechts vier punten werden vergaard door de jongste club van Leiden. Toch was er schaarste bij het puntentotaal tot nu toe, maar j.l. zaterdag werd er niet alleen gewonnen, het gebeurde ook nog eens met ruime cijfers (1-5). Warmunda moest er aan geloven en zo wisselden de teams stuivertje voor wat betreft de laatste plaats in 4A.

Speler/trainer Pieter van Schie merkte bij een aantal van zijn spelers dat er eergevoel bij kwam kijken. Hoewel niemand er op het Universiteitsterrein van wakker ligt dat Football Factory in de krochten bivakkeert van de laagste klasse, wilden enkele spelers toch wel graag de laatste plaats verlaten. De resultaten waren de laatste maanden hoopgevend geweest, maar met de punten schoot het nauwelijks op.

De wedstrijd tegen Warmunda werd dus aangegrepen om de tweede overwinning van het seizoen weg te kapen. In speelronde vijftien was DOSR pas als eerste gevloerd, hetgeen dus meteen betekent dat Football Factory in 2013 in deze competitie nog niet had gewonnen. Nu was het zover voor de tweede keer en hoe. Van Schie: ,,Eerlijk gezegd ging het nog eenvoudig ook. Voor de rust maakten we er maar eentje, maar het had al net zo makkelijk 0-3 kunnen staan en dan was het al gepiept geweest. Er werd ook nog een zuivere goal afgekeurd trouwens. Even na rust maakten we de 0-2 en kort daarop de 0-3 en toen was het wel gedaan. Warmunda was bij ons thuis sterker, hoewel we toen ook zelf de nodige kansen lieten liggen voor een ander resultaat dan de uiteindelijke 1-2.”

Een indraaiende corner van Ramon Weijers werd door Ryan Krupp op juiste waarde ingeschat voor de 0-1. Vervolgens liet Gary Person het met name na om Football Factory in een zetel te zetten. Na de rust prikte Person wel raak, opnieuw op aangeven van Weijers. Dezelfde aangever was ook bij de derde treffer betrokken met een solo. Van Schie zelf was het eindstation en met een fraaie ‘krul’ werd de 0-3 bewerkstelligd. Voor de gasten voetbalde het nu helemaal makkelijk. Na een vlotte combinatie met Mo Naciri en Van Schie (foto) rondde Stefano Voltan af voor een nog grotere marge. Dirk Leenen deed nog iets terug, maar Person (alweer met een dankwoord aan het adres van Weijers) bepaalde de eindstand op 1-5.

,,We spelen de laatste maanden vaker in dezelfde opstelling en met wat tussentijdse aanwinsten hebben we het niet slecht gedaan. Enkel speelden we tegen de toppers van deze afdeling en dan lukte het net niet om te stunten. Aan de uitslagen kon je al wel zien dat het beter ging en dat kwam er nu ook uit. Warmunda speelt normaal gesproken met power, maar wij waren gewoonweg beter en voetbalden best aardig. Football Factory zou zeker meer punten hebben gehad wanneer we voor de winterstop ook al hadden gespeeld met veel van de nu aanwezige spelers. Heel belangrijk vinden de spelers het ook weer niet hoor. Na afloop was het net of iedereen gewend was om te winnen, zo zaten ze erbij haha.”HvHL Pieter van Schie Football Factory

Het probleem van de equipe van Van Schie is al vaker aangekaart. Elke week is het weer puzzelen. Veel spelers zitten met werk, zijn afwezig wegens studie of spelers zijn even terug naar het land van herkomst voor een familiebezoek. Van Schie zelf moet ook wel eens verzaken vanwege werk. ,,Regelmatig kom ik van vrijdag op zaterdag terugrijden uit een Europees land. Dan is het niet ideaal om ’s middags weer op het veld te staan. Soms moest het omdat we maar net aan elf man hadden. Aan de andere kant; ik heb er nog veel plezier in en dan trek je het nog wel. Er staat een leuk team met prima gasten. Met Rocky Poulina en Naciri vorm ik het groepje ouderen binnen het team en wij coachen het jonge spul. We vermaken ons prima onderling.”

Football Factory is nu van de laatste plaats af en het moet volgens Van Schie haalbaar zijn om weg te blijven van die positie. ,,We krijgen nog wat tegenstanders die we zouden moeten kunnen hebben. Als we van Haagse Hout en SVOW winnen dan ziet het puntenaantal er weer wat beter uit en zijn we vast geen laatste. Maar wat ik zeg, daar hadden we het niet over hoeven hebben als onze vaste waarden er elke week bij zouden zijn geweest.”