Football factory clubHet voetbal is het belangrijkste. Maar ook andere (rand) zaken zijn belangrijk om te kunnen presteren. Bij Football Factory is dat het afgelopen seizoen het geval geweest. De club, in 2008 opgericht, heeft weer een volgende stap in haar ontwikkeling gemaakt. Hierdoor heeft trainer/speler Pieter Van Schie ondanks de een na laatste plaats in de competitie een goed gevoel aan het seizoen overgehouden.

,,We zijn nu volledig geïntegreerd aan de Universiteit van Leiden waar we een goede samenwerking mee hebben. Eigenlijk zijn we een nieuwe studentenclub. Zes jaar zijn we nu bezig en je merkt dat het stabiel aan het worden is. Het ledenaantal groeit ook nog altijd. Afgelopen jaar hadden we 6 teams en volgend jaar, het zevende jaar, zeven. Dat is iets wat niet veel meer voorkomt in de regio, een groeiend ledenaantal.”

Maar ondanks alle mooie gebeurtenissen buiten de lijnen was het binnen de lijnen niet veel soeps met Football Factory. Een één na laatste plaats in de competitie. Toch was het niet een al kommer en kwel volgens Van Schie. ,,Sowieso ging het de tweede helft van de competitie een stuk beter. Topploegen in de competitie hadden het altijd lastig met ons, we werden nooit weggespeeld. Als uitschieter wil ik de uitwedstrijd bij SVOW noemen. Daar wonnen we met 0-7. In die wedstrijd werd het stokje overgedragen. De jonge garde nam het over. Rocky Poulina (38 jaar) en ikzelf met mijn 41 jaar speelden niet, de jonkies deden het zelf”,aldus Van Schie.

240214__Boshuizen_football_factory_5

Vragend naar de ambities voor volgend seizoen toont Van Schie zich ambitieus. ,,Iedereen blijft op een enkeling na, waardoor je de basis behoudt. Afgelopen seizoen hadden we ook wat pech met blessures en sommige jongens die op stage waren. Die komen er nu weer allemaal bij, waardoor je sterker zult worden. Het is altijd nog even afwachten wanneer het nieuwe schooljaar begint wat er voor jongens nog bijkomen. De ene keer is het een tropische verrassing en de andere keer valt het wat tegen. Onze ambitie is om in het linkerrijtje mee te draaien en misschien wel wat hoger. Wanneer de jongeren ook wat vaker komen opdagen op de training en zich echt willen inzetten sluit ik niet uit dat wij kunnen gaan verrassen volgend seizoen.”

Football Factory, in cijfers

Totaal: 24 gespeeld, 3 keer winst, 4 keer gelijk, 17 keer verlies, 37 voor, 75 tegen
Prestaties thuis: 13e: 12-2-12-33
Prestaties uit: 11e: 12-11-25-42
Grootste winst thuis: niet van toepassing
Grootste winst uit: 0-7 SVOW
Grootste nederlaag thuis: 0-4 DOSR
Grootste nederlaag uit: 7-1 Blauw Zwart, 7-1 UVS, 6-0 VV Leiden
Beste periode: 2e, tiende plaats, 12-11-23-22
Thuis de nul gehouden: 0 keer
Thuis niet gescoord: 6 keer
Uit de nul gehouden: 1 keer
Uit niet gescoord: 3 keer